Učenice iz Žitkovca najbolje iz informatike

Anica Stanković i Tea Milovanović, učenice petog razreda  osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca kod Aleksinca osvojile su prvo i drugo mesto na Republičkom takmičenju „Informatička olimpijada osnovaca – INFOS“ u Boru. Ovo takmičenje okupilo preko sto osnovaca iz cele Srbije u kategoriji od 5-og do 8-og razreda.

„Moram da izrazim veliko zadovoljstvo jer su one najmlađe učesnice koje su osvojile prva dva mesta. To su deca koja tek nekoliko meseci uče Informatiku i računarstvo i na samom početku osvajaju nagrade. Možete samo zamisliti kakvi će njihovi rezultati biti u naredne tri godine“ – ističe nastavnik informatike Milan Dinić.

Anica je na svim nivoima takmičenja imala maksimalan broj poena.

„Izuzetno sam zadovoljna postignutim rezultatom. Iskreno, dosta smo se spremali, ali nisam očekivala baš prvo mesto. Naredne godine ću ponovo učestvovati na ovom takmičenju, kao i na Tesla info kupu, poručuje Anica Stanković.

Tea Milovanović je od samog početka školske godine pokazivala sklonost ka informatici.

„ Na osnovu rezultata iz prethodnih nivoa takmičenja potencijalno sam se nadala visokom plasmanu, ali ni u snu nisam očekivala drugo mesto. Konkurencija je bila jaka jer su tu bila deca starija od mene i nekoliko godina“ , kaže Tea Milovanović.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.