U Vranju oživeli Društvo onkoloških pacijenata

Na Skupštini koja je održana 30. novembra za predsednika je izabrana Sunčica Stanojević, potpredsednika dr Kosta Zdravković, načelnik Dnevne onkološke bolnice u Vranju, a za sekretara Nebojša Janjić.

Biti onkološki pacijent je jako teško, a boriti se sa karcinomom u vreme korone  čini se nemogućom misijom. Svakodnevno bitisanje onih koji žive sa dijagnozom C dodatno je iskomplikovano zbog kovida jer  veći deo zdravstvenog sistema radi u crvenoj zoni. U toj nimalo lakoj i nezavidnoj situaciji, kada su, čini se,onkološki pacijenti  prepušteni sami sebi, pojavila se preka potreba umrežavanja onih koji se bore sa rakom. To je bio i osnovni motiv, što je Društvo onkoloških pacijenata u Vranju ponovo zaživelo. Grupa entuzijasta se okupila i rešila da svojim aktivnostima skrene pažnju javnosti na svoje probleme i učini ih vidljivim.Pored toga, cilj je da se pruži podrška obolelima, ali i da se deluje preventivno.

,, Rak je izlečiv ako se otkrije na vreme i dobijanje dijagnoze ne znači automatski najgori ishod. Naprotiv, to je veliki izazov koji se može pobediti verom, nadom i podrškom. I osmehom, jer on ubija ovog ljutog neprijatelja”, poručuju iz Društva koje planira brojne aktivnosti  i čija su vrata otvorena za sve ljude dobre volje. S toga je i njihov slogan ,,zajedno za život”!

Društvo onkoloških pacijenata je formirano pre 19 godina, a jedan od utemeljivača je bio čuveni vranjski hirurg dr Vukašin Antić, koji je spasio na hiljade života.

 

Takođe pročitajte

Fotografije sa konkursa “OBJEKTIVno VRanje 3” krase novu zgradu Infektivnog odeljenja

Fotografije selektovane za izložbu na konkursku “OBJEKTIVno VRanje 3” za najbolju fotografiju, nastalu u periodu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.