utorak , 7 februara 2023

U Vranju oživeli Društvo onkoloških pacijenata

Na Skupštini koja je održana 30. novembra za predsednika je izabrana Sunčica Stanojević, potpredsednika dr Kosta Zdravković, načelnik Dnevne onkološke bolnice u Vranju, a za sekretara Nebojša Janjić.

Biti onkološki pacijent je jako teško, a boriti se sa karcinomom u vreme korone  čini se nemogućom misijom. Svakodnevno bitisanje onih koji žive sa dijagnozom C dodatno je iskomplikovano zbog kovida jer  veći deo zdravstvenog sistema radi u crvenoj zoni. U toj nimalo lakoj i nezavidnoj situaciji, kada su, čini se,onkološki pacijenti  prepušteni sami sebi, pojavila se preka potreba umrežavanja onih koji se bore sa rakom. To je bio i osnovni motiv, što je Društvo onkoloških pacijenata u Vranju ponovo zaživelo. Grupa entuzijasta se okupila i rešila da svojim aktivnostima skrene pažnju javnosti na svoje probleme i učini ih vidljivim.Pored toga, cilj je da se pruži podrška obolelima, ali i da se deluje preventivno.

,, Rak je izlečiv ako se otkrije na vreme i dobijanje dijagnoze ne znači automatski najgori ishod. Naprotiv, to je veliki izazov koji se može pobediti verom, nadom i podrškom. I osmehom, jer on ubija ovog ljutog neprijatelja”, poručuju iz Društva koje planira brojne aktivnosti  i čija su vrata otvorena za sve ljude dobre volje. S toga je i njihov slogan ,,zajedno za život”!

Društvo onkoloških pacijenata je formirano pre 19 godina, a jedan od utemeljivača je bio čuveni vranjski hirurg dr Vukašin Antić, koji je spasio na hiljade života.

 

Takođe pročitajte

Antverpen – Priča o dečaku i psu zabeležena zauvek u mermeru

Poslednjih nedelju dana ljudi u Srbiji su šoku nakon obelodanjivanja snimaka iz borskog prihvatlišta za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.