subota , 25 marta 2023
Viktor Savić Foto: Dnevnik Juga

U Leskovcu snimljeni prvi kadrovi filma ”Bilo jednom u Srbiji”

U Leskovcu je u četvrtak, 3. septembra počelo snimanje filma ”Bilo jednom u Srbiji”, producentske kuće ”Le Film” iz Leskovca, u režiji Petra Ristovskog.

Glavne uloge u filmu igraju Viktor Savić, Sloboda Boba Mićalović, Teodora Ristovski, Miki Manojlović, Radovan Vujović, Nemanja Oliverić, Dragan Petrović Pele, Zoran Cvijanović ….

This slideshow requires JavaScript.

Na prostorima bivše fabrike tekstila ”Zele Veljković” izgrađena je scenografija koja ožiljava Leskovac između dva rata kada je ovaj grad doživeo preporod i od zaostale kasabe posta evropski gradić koji je zaslužio da ga u evropskim poslovnim krugovima nazovu ”Srpski Mančester”. Pored velikog angažmana produkcione i scenografske ekipe filma, veličanstvenoj scenografskoj rekonstrukciji epohe
doprinele su i brojne komunalne službe grada Leskovca.

Na skromnom obeležavanju prve klape članovi produkcijske ekipe, autori i glumci ugostili su gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, kao i predstavnike lokalnih medija.

Reditelj Petar Ristovski, glumci Teodora Ristovski, Viktor Savić, Radovan Vujović, izvršni producent Miša Mogorović i autor projekta Zvonimir Šimunec uzrazili su zahvalnost gradu Leskovcu na gostoprimstvu i podršci koju pružaju ovom projektu.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je izrazio zadovoljstvo što će ”Srpski Mančester” biti sačuvan od zaborava kroz jedan ovakav filma i pohvalio producentski tim koji je oživeo Leskovac na tako fascinantan način.

U filmu u ulozi statiste pojaviće se i novinarka iz Leskovca Ivana Rajković.

Snimanje filma će se odvijati naredna dva meseca na lokacijama u Leskovcu, Grdelici, Vučju, Vlasotincu i još nekoliko atraktivnih lokacija u okolini Leskovca.

 

Takođe pročitajte

Akademsko pozorište niškog SKC NIŠ osvojilo četiri nagrade u Kragujevcu

„Kući“, predstava Akademskog pozorišta SKC Niš, je sa festivala amaterskih pozorišta u Kragujevcu donela čak …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.