Turska kula „pod konac“

Radovi na rekonstrukciji krova Turske kule u centru Vlasotinca  u kojoj je smešten Zavičajni muzej su završeni i biće otvorena za posetioce za desetak dana kada se završe i unutrašnji radovi.Ovim je okončana prva faza projekta “Rekonstrukcija krovne konstrukcije zgrade muzeja, upravne zgrade, kaldrme i izrada instalacije grejanja”.

“Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja sa tri miliona dinara. Opština Vlasotince izdvojila je 600 hiljada dinara. Radove je izvelo vlasotinačko preduzeće GZZ “Pionir” za 2,6 milona dinara čime su ušteđena budžetska sredstva. Planrana dinamika radova je ispoštovana,kaže Maja Marković, direktorka Kulturnog centra.

Inače, zgrada je sagradjena još u prvoj polovini 18. veka, predstavlja jedinstveni spomenik ove vrste u Srbiji i pod zaštitom je države od 1985. godine.

Takođe pročitajte

Šaban Bajramović prvi srpski umetnik u najprestižnijem svetskom džez muzeju!

Izložba posvećena životu i delu Šabana Bajramovića biće otvorena u četvrtak 13.  juna, u 18h …

Jedan komentar

  1. Najbolji posao ove vlasti je rekonstrukcija starih rustičnih fasada kao i popravka turske kule. To je ono što će ostati kao nasleđe i dika za buduće generacije. Potrebno je uraditi još par fasada u centru grada iznad marketa „zlatan trag“ kako bi kulturna baština ovog grada bila zaštićena od propadanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.