Turistički potencijali Leskovca i okoline

Publikacija „Turistički potencijali Leskovca i okoline“ je rezultat trogodišnjih napora Škole i partnerskih institucija da se ujedine najznačajniji  segmenti postojeće turističke ponude ovog dela Srbije.

Publikacija je prikaz kulturno-istorijskog nasleđa leskovačke kotline, festivala i drugih sadržaja referentnih institucija iz oblasti kulture i turizma, kao i nadaleko poznate autohtone leskovačke kuhinje.

Navedeni segmenti mogu inicirati turističke posete ili oplemeniti boravak ljudi na ovom području, pa je neophodno raditi na njihovom razvoju, objedinjavanju i promovisanju. Takođe, u publikaciji su predstavljeni i vodeći smeštajni i ugostiteljski kapaciteti u Leskovcu.

Na promociji su govorili direktorica Visoke poslovne škole prof.dr Milena Marjanović, gradonačelnih Leskovca dr Goran Cvetanović,
pomoćnik direktora za nastavu prof.dr Ivan Mihailović i asistent turističke grupe predmeta MSc Dragana Ilić.

U nastavku promocije, održan je i okrugli sto na temu Formiranje turističkog proizvoda Leskovca i okoline, na kome su razmatrani pravci buduće saradnje lokalne samouprave, gradskih turističkih institucija, obrazovnih institucija  i privrede.

Predstavnici navedenih interesnih grupa složili su se da turizam može biti okosnica razvoja Jablaničkog okruga, ali da je za konkretizaciju i realizaciju izloženih ideja, potreban intenzivniji dijalog između privatnog i javnog sektora, planski pristup u rešavanju konkretnih problema, kao i povezivanje različitih segmenata turističke ponude u jedan celovit turistički paket. Tako koncipiran turistički proizvod mora biti atraktivan  i blizak savremenom konzumentu turističkih usluga. U tom smislu, potrebno je preispitati i postojeće načine komunikacije sa potencijalnim turistima, te u promotivne svrhe više uključiti i savremenamarkentingška sredstva, zasnovana na informacionim tehnologijama.

mr Dragana Ranđelović

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.