Foto: Photo by Tim Mossholder on Unsplash

Tri znaka upozorenja za kvar pumpe za ulje

U raznim tekstovima smo Vam približili delove koji mogu biti problematični za Vaš automobil i samim tim upozorili na mogućnost kvarova. Jedan deo koji je veoma osetljiv na Vašem automobile je pumpa za ulje.

Nije dovoljno samo dodati ulje na niskom nivou. Uvek treba da pazite šta se dešava i proverite šta se nalazi ispod haube. Želimo da vam pomognemo u tome, pa ćemo danas pogledati jedan od najvažnijih elemenata. Konkretno, tražimo probleme sa pumpom za ulje.

Znamo da mnogi vlasnici automobile  ne vole da čitaju o tipičnim problemima. Međutim, preduzimanje ovog preventivnog koraka sada će vam pomoći da izbegnete velike troškove novca i bolove u budućnosti.

Evo kratkog opisa potencijalnih upozorenja da bi vaša pumpa za ulje na vašem Land Roveru mogla propasti. Auto delovi imaju svoj rok trajanja i morate ih na vreme zameniti novim, adekvatnim i odgovarajućim. To će svakako produžiti živoni vek vašem automobilu i obezbediti vam sigurniju i udobniju vožnju kako za vas tako i za vaše saputnike. Redovno održavanje vašeg vozila vam pruža dodatno samopouzdanje i bezbrižniju vožnju.

Čudni zvukovi vašeg motora

Jedan od simptoma kvara pumpe za ulje je pojava čudnih zvukova u vašem motoru. Pumpa za ulje je odgovorna za dovod ulja u motor, a ako je neispravna, motor može proizvesti čudne zvukove.

Gubitak snage, smanjena efikasnost goriva i dim iz izduvnih gasova su još nekoliko simptoma kvara pumpe za ulje. Jednom kada otkrijete bilo koji od ovih znakova i simptoma, odvezite svoj automobil mehaničaru i obavezno pitajte postoji li mogućnost da sami nabavite odgovarajući deo za vaš auto. Napominjemo da pumpa ulja spade u skupe delove za neke modele automobila I nekada je naravno potrebno izdvojiti visok iznos ali svakako neće biti toliko skupa kao set kvačila, amortizeri ili neki drugi deo na Vašem automobile.

Imate lampicu za proveru motora

Još jedan tipičan indikator je uključivanje kontrolne sijalice motora. Ovo sugeriše da je vaš senzor pritiska ulja, koji se nalazi u pumpi za ulje, možda neispravan. 

Smanjenje pritiska ulja na manometru na nulu ili blizu nule ili otvaranje prolaznog ventila filtera za ulje su još dva znaka predstojećeg kvara pumpe za ulje. Kada se otkrije bilo koji od ovih simptoma, odvezite Land Rover što je pre moguće kvalifikovanom mehaničaru da zameni pumpu za ulje.

Vaš motor se previše zagreva

Ako se vaš motor pregreje, pumpa za ulje je možda neispravna. Pumpa za ulje je odgovorna za dovod ulja u motor radi podmazivanja i hlađenja.

unKvar pumpe za ulje može dovesti do pregrevanja motora i značajnih oštećenja motora. Ako se vaš motor pregreje, proverite da li je pumpa za ulje ispravna tako što ćete proveriti nivo i pritisak ulja.

Uvek preferirajte prevenciju lečenja: saznajte kako odmah prepoznati neispravnu pumpu za ulje!

Veoma je važno odmah postupiti ako otkrijete bilo koji od signala upozorenja da je pumpa za ulje oštećena u vašem automobilu. Ako to ne učinite, vaš motor može pretrpeti značajnu štetu, tako ćete mnogo više naštetiti vašem budzetu. Imajte u vidu da ćete samim tim i duže biti bez vašeg prevoznog sredstva. Dakle, ako primetite bilo koji od ovih simptoma, obavezno pregledajte svoje vozilo što je pre moguće kod profesionalnog stručnjaka. 

Takođe pročitajte

Magija stiže u novogodišnje AVAntura selo

AVA SHOPPING PARK je tokom cele godine slavio život, radost i unosili smo boje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.