sreda , 28 septembra 2022

Troje profesora vlasotinačke Gimnazije u Leksikonu stvaralaca

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu prvi put je predstavljen „Leksikona stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju” u izdanju  IK Klett. U knjizi se nalazi 1000 radnih biografija vaspitača, učitelja, nastavnika, pedagoga iz čitave Srbije, koji su izabrani od 100.000 prosvetnih radnika. Ovo luksuzno izdanje, u tvrdom povezu sa preko 700 strana, sadrži imena 45 stvaralaca sa područja Školske uprave Leskovac.

Iz Gimnazije  „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu troje profesora je predstavljeno u Leksikonu: magistar srpskog jezika Luka Krstić, koji je u penziji, a najveći deo radog veka proveo je kao gimnazijiski profesor, zatim Biljana Pipović, profesor engleskog jezika i najmlađi Saša Stanković, profesor  srpskog jezika.

foto d.kocic

„Svrha Leksikona je da predstavi prosvetne radnike koji aktivno stvaraju i koji se, po objektivnim rezultatima, izdvajaju u svojoj profesionalnoj populaciji. Na ovaj način ostaće zabeležen intelektualni kapital i kvalitet koje poseduju ljudski resursi u obrazovno-vaspitnim institucijama Republike Srbije”, reči su priređivača prof. dr Milenko Kundačina, koji je četiri godine radio na ovom projektu.

Svakako je čast biti u ovakvom društvu, jer svi budući istaživači školstva neće moći da zaobiđu ovu knjigu. Mi ne predstavljamo samo sebe nego škole i mesta u kojma delujemo. S druge strane, Leksikon je dokaz da se posao prosvetnog radnika ne završava u učionici već su tu i sati provedeni u radu kod kuće. Znam dosta kolega koji nisu u knjizi, jer sticajem raznih okolnosti nisu dostavili svoje biografije”, izneo je svoje utiske Saša Stanković.

Ovaj sadržaj je deo projekat koji je sufininsirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Takođe pročitajte

Staša Nikolić zvezda američke vampirske sage “Subspicies 5”

U petom nastavku filma “Podvrste” u režiji Teda Nikolau mlada glumica Staša Nikolić (24)  iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.