Tradicija za novu školsku godinu

Zažmurite na sekund i vratite se unazad. Neka vas misli odvedu u onu dobro poznatu kuhinju iz koje vas je mama svako jutro pratila u školu.

Tamo u uglu čuje se voda kako vri, jedna kašičica ili dve hitaju u vrele mehuriće i odjednom se dešava: prostorijom se ponovo širi miris prve i prave C kafe, koji vas prati celog života. Sve deluje stvarno, zar ne? Ponovo čujete i osećate detinjstvo. Iz te male omiljene prostorije u kući nekada ste izlazili obrgljeni majčinim poljupcem i aromom C kafe koja se u vaše srce utisnula doživotno, za sva vremena, toliko da se tom mirisu vraćate svakog novog jutra, pa i ovog, kada više niste devojčica.

Kao što je i C kafa, i vi ste sada u najboljim i najmudrijim godinama. Sada ste majka, a pored vas, u nekoj novoj kuhinji, stoji vaše dete, sa rancem na leđima, čekajući da ga ispratite u školu. I radite to na isti način na koji je vas mama pratila. Utiskujete nežan poljubac na obraz, poljubac koji odiše aromom ljubavi i C kafe. Možda to ne znate ovog trenutka, ali upravo ste svom detetu u srce preneli deo svoje porodične tradicije i uspomena, a zajedno stvarate i nove.

Puštate ga u neki novi svet, u kom će spoznati nova iskustva znajući da ste mu izgradili čvrste temelje koji sežu još iz vašeg detinjstva. Neće proći mnogo godina, a doći će dan kada će zažmuriti i vratiti se u ovo jutro kada ga je miris C kafe probudio, zagrlio i ispratio u školsku klupu.

A oko vas je sve utihnulo, osim tog mirisa koji lebdi podsećajući vas da uz C kafu nikad niste sami. Ne strahujete od novog što vam život donosi jer znate da ste doneli prave odluke. Kako i ne biste uz takvog saveznika, koji vas prati još iz te male, porodične kuhinje. Sa C kafom, kao najboljim prijateljem, spremne ste za sve što vas očekuje.

Radujte se godinama koje dolaze, a sa ljubavlju gledajte na one koje su prošle, svesni da se u vašem životu jedno sigurno neće promeniti – ta magična jutra uz šoljicu kafe.

Takođe pročitajte

Zašto je važno da koristite kvalitetno posuđe za spremanje hrane?

Svakodnevno pripremate sami hranu, ali niste sigurni koliko i na koji način posuđe u kojem …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.