“Tomin šešir” slovenačkom fotografu Branimiru Ritonji

Na otvaranju 11. Samita fotografa eks Jugoslavije, 6. oktobra u 20 sati u Leskovačkom kulturnom centru, biće uručena nagrada “Tomin šešir” ovogodišnjem laureatu Branimiru Ritonji, jednom od najeminentnijih slovenačkih fotografa koji će se predstaviti i samostalnom izložbom. Ovo prestižno priznanje, nazvano tako po doajenu jugoslovenske i srpske novinske fotografije Tomislavu Peterneku, dodeljuje Foto klub “Leskovac” za doprinos razvoju fotografije i međunarodne saradnje.

Narednog dana, 7. oktobra u 19 časova u Narodnom muzeju, biće otvorena samostalna izložba jednog od najuglednijih srpskih fotografa, profesora fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu Branimira Karanovića, koji će potom održati predavanje.

Uz samostalne, okosnicu programa čine i dve kolektivne izložbe, izbor foto klubova i nacionalnih udruženja sa prostora nekadašnje Jugoslavije i fotografije nastale na prethodnim okupljanjima. Do kraja manifestacije, 10. oktobra, više od 35 fotografa iz zemlje i regiona učestvovaće u radionicama, pratiće predavanja, promocije i zabeležiti znamenitosti našeg grada i okoline i lepote Stare planine.

Organizatori su Foto klub “Leskovac i Leskovački kulturni centar, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Takođe pročitajte

Kvasac – superheroj dobrog ukusa!

Svaka vrsta ili soj kvasca ima svoje specifičnosti. Odabirom specifičnih sojeva i razvojem tehnika uzgoja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.