TIM PSIHOLOGA „SVETLOST“ – za bolji kvalitet života

Tri ambiciozne i motivisane devojke, po profesiji psiholozi, rešile su da naprave veliki korak u zajednici i osnuju nevladino i neprofitno udruženje Tim psihologa „Svetlost“.

Udruženje je osnovano radi afirmacije, promocije i davanju značaja psihologije kao društvene nauke ali i na podizanju svesti i unapređenju kvaliteta života građana. Osnovni cilj podrazumeva pružanje pomoći marginalizovanim grupama i osobama pod rizikom. Tim psihologa  „Svetlost“ posvetiće će se i sprečavanju vršnjačkog nasilja i maloletničke delikvencije.

“Ideja o Udruženju urodila je plodom usled zajedničkih interesovanja, vizije i motivacije da promenimo nešto u lokalnoj zajednici a i šire.  Otvorene smo za saradnju sa svim udruženjima a takođe svi zainteresovani mogu da se učlane u naše Udruženje, nezavisno od toga da li su psiholozi, zato što psihologija obuhvata širok spektar mogućnosti za svakog u socijalnom okruženju. U narednom periodu ćemo pratiti projekte iz naše oblasti i konkurisati na iste. Akcenat ćemo dati na sprečavanju maloletničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, to je problem na koji treba usmeriti pažnju! Pored toga, pred nama su još mnoga pitanja i problemi, uložićemo stručno znanje, trud i napor da iste rešimo, kaže predsednica TIM-a PSIHOLOGA “SVETLOST” Meri Nešić koja je po profesiji master klinički psiholog. 

Zamenica predsednice TP “SVETLOST” Gordana Stojković po profesiji master psiholog kaže:

“ Naše Udruženje osnovano je iz čiste ljubavi prema psihologiji i želje da ukažemo na njen značaj, ali ujedno i iz naše potrebe da doprinesemo unapređenju kvaliteta života zajednice, pre svega na lokalnom nivou, a zatim i šire. Ponosna sam i srećna što sam deo ovako fenomenalnog tima čiji su energija i entuzijazam evidentni, a kreativnost i želja za pozitivnim promenama u društvu prioritet. Smatram da su naši ciljevi izuzetno važni i da treba dosta raditi na njihovoj promociji i ostvarivanju. 

Član Upravnog odbora i osoba zadužena za zapisnik TP “SVETLOST” Marija Đoković diplomirani psiholog, navodi neke od ciljeva tima:

Planiramo organizovanje Savetovališta za decu i odrasle u raznim oblastima, posebno maloletničke delikvencije, organizovanje razvojno-kreativnih radionica, organizaovanje humanitarnih akcija i još puno toga. Radićemo na podizanju svesti građana o značaju psihologije i značaju mentalnog zdravlja, pružanju psihološke pomoći prilikom prevazilaženja stresa, kao i rad na unapređenju kvaliteta života osoba koje su pretrpele nasilje.

Takođe pročitajte

KORONA – posle tri godine vreme je da ode iz naših života

Posle više od dva i po miliona obolelih i 18052 preminulih u Srbiji koroni se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.