nedelja , april 21 2019
Početna / BIZNIS / The ENGLISH BOOK – prefinjeni duh Engleske u Dušanovoj ulici

The ENGLISH BOOK – prefinjeni duh Engleske u Dušanovoj ulici

U knjižari “The English  Book” u Dušanovoj ulici počeo je danas 13.Sajam knjiga i porcelana koji će trajati do 30.aprila ali ljubitelji anglistike mogu tokom cele godine da u ovom prostoru pronađu zanimljive knjige, udžbenike, finu papirnu galanteriju i porcelan.

Istoimena kompanija već 27 godina se trudi na na našim prostorima donese najnovije i najzanimljivije primerke knjiga i porcelana. Pored Beograda i Niša svoje knjižare imaju u Novom Sadu i Nikšiću a Sajam knjiga i porcelana proteklih 12 godina održavao se u Domu vojske. Sada su odlučili da promene lokaciju i da manifestaciju organizuju u knjižari u Dušanovoj ulici da bi bili prisniji sa svojim kupcima.

“Pored privatnih škola koje organizuju učenje engelskog jezika naši kupci su i svi oni koje zanima engleska kultura i zato se mi trudimo da budemo uvek aktuelni sa ponudom, kaže direktorka Lisa Braun i ističe da su se potrudili da sajamski popusti omoguće da kupci obnove svoje biblioteke ili kolekcije porcelana. Tako se mogu pazariti šolje od 150 dinara ali i servisi za ručavanje od 7.000 dinara.

Ako želite nekom da poklonite originalan poklon onda je naša knjižara prava adresa, kaže Lisa koja je i sama veliki ljubitelj porcelana.

Kolevka porcelana je Kina ali je od pre 300 godina počeo da se proizvodi i na evropskom kontinentu i neke fabrike koje datiraju iz tog doba još uvek rade pod istim imenom. Zanimljivo je da su prvo Nemci “prepisali” kinesku recepturu a zatim Englezi, Mađari, Italijani…Razlika između keramike i porcelana vidljiva je golim jer je gotovo providan i neuporedivo laganiji od keramike. Englezi su se pokazali kao prava gospoda pa se odomaćio naziv “chinese”, koji upućuje na zemlju koja je izmislila porcelan, a ne “porcelain”, kako je izvorna engleska reč.

“Nemojte se odricati uživanja ispijanja kafe ili čaja iz omiljene porcelanske šoljice iz straha da ćete je polomiti.  Vrednost porcelana je upravo u ugođaju koji pruža dok ispijate kafu iz lepe šoljice i samo zato je on vredan, savetuje Lisa.

 

 

Takođe pročitajte

Solarijumi zabranjeni za mlađe od 18 godina

MLAĐI od 18 godina prvi put ove godine neće pred leto moći “da nabace” bronzanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.