nedelja , 20 juna 2021

“TeraSteel” obnavlja proizvodnju u leskovačkom “Interlemindu”

U obnovu proizvodnje sendvič panela koji se primenjuju u građevinarstvu rumunska kompanija „TeraSteel“ , koja je iz stečaja kupila deo leskovačke fabrike „Interlemind“, uložiće više miliona evra.

‘’Vrednost kupovine fabrike za proizvodnju građevinskih sendvič-panela Interlemind, iznosi 4.3 miliona evra, no tu ne nameravamo da stanemo sa investiranjem. Aktivnosti na razvoju kapaciteta fabrike i asortimana novih proizvoda biće u narednom period najvažniji prioriteti TeraSteel Srbija. Već smo počeli sa ulaganjem od 2.7 miliona evra u reparaciju fabrike – prevashodno proizvodnog procesa sendvič-panela, dok će se jedan deo sredstava iskoristiti za uvođenje nove linije za proizvodnju građevinskih panela od kamene vune. Dodatno planiramo da obezbedimo 4 miliona evra obrtnog kapitala, pre svega za potrebe nesmetanog odvijanja procesa proizvodnje’’, izneo je u razgovoru sa medijima Aleksandru Stanean, generalni direktor kompanije TeraSteel Srbija, koja je nedavno kupila leskovačku fabriku.

“Ovom akvizicijom, namera je da se eksponencijalno poveća tržišno prisustvo TeraSteel-a na Balkanu. Proizvodnjom se primarno planiraju pokriti tržišta Srbije, zemlje bivše Jugoslavije, Bugarska i Albanija, ali i sekundarna tržišta kao što su MaĎarska, južna Rumunija, i severna Grčka. Značajan deo proizvedenih panela biće namenjen srpskom tržištu, kao i izvozu,najviše u Bugarsku.

Kao korporativno odgovorna kompanija, TeraSteel Srbija je od prvog dana započela sa zapošljavanjem, i do početka avgusta je zaposleno 17 radnika, od kojih su najveći deo bivši radnici firme Interlemind, koja je u stečaju. Paralelno, jedan od prioriteta biće i kontinualnoulaganje u znanje zaposlenih, sa ciljem da bi zaposleni mogli da odgovore zahtevima modernog procesa proizvodnje. U tom smislu, TeraSteel Srbija je tokom prve polovine avgusta za svoje zaposlene organizovala dvonedeljnu obuku i praksu u centralnoj fabrici u Bistrici u Rumuniji, gde zaposleni imaju priliku da se upoznaju sa elementima kompletnog proizvodnog procesa direktno na proizvodnoj liniji uz pomoć njihovih kolega iz Rumunije.
Kako TeraSteel Srbija najavljuje, planirano je da fabrika u Leskovcu krene sa proizvodnjom u septembru ove godine.
***
Tera Steel je deo sistema TeraPlast Grupe i lider je u proizvodnji građevinskih sendvič-panela, konstrukcija za izradu hala od pocinkovanog lima i pokrivača od limenog crepa. TeraPlast je rumunska kompanija koja se kotira na bukureštanskoj berzi i lider je na tržištu proizvodnje širokog spektra građevinskih materijala.

Takođe pročitajte

UNICEF donirao aparat za lečenje najmlađih Nišlija

UNICEF je danas Klinici za dečije interne bolesti UKC Niš poklonio aparat za terapijsku hipotermiju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.