TEMA – kako do donatorskih para?

Preduzetnički duh je sve popularnija tema, i sve je više onih koji počinju ozbiljno da razmatraju ideju pokretanja sopstvenog biznisa ali i o tome kako da dođu do početničkog kapitala.

Zato je i tema jučerašnjeg okupljanja u prostorijama New City hotela u Nišu bila “Kako do donatorskih para?”

U organizaciji Buisniess Cafe-a koji okupljaju preduzetnike u 7 država i 20 gradova i stvaraju zajednicu koja živi novi način poslovanja, razmenom iskustava, znanja i ideja. Do sada je bilo 200 događaja koje su organizovali u 7 zemalja i na kojima je predstavljeno više od 700 preduzetničkih priča. Razmena iskustava, predstavljanje novih projekata, savetovanje su teme koje znantno mogu pomoći onim ljudima koji bi krenuli sa svojim biznisom.

Dobrila Sudimac Mratinković, savetnik u Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Leskovac (CRJP), koja se već godinama uspešno bavi pripremom i implementacijom razvojnih projekata za nacionalne, međunarodne EU programe društveno-ekonomskog razvoja.

“Sledite svoju intuiciju, a naš Centar je tu da ponudi resurs stručnih kapaciteta, informacija i instrumenata za realizaciju projekata društveno-ekonomskog razvoja definisanih kroz strateške prioritete.” izjavila je Dobrila na ovoj razmeni iskustava.

Predrag Stošić, direktor socijalnog preduzeća Radanska RUŽA doo Lebane, a između ostalog i autor je Vodiča za osnivanje malih i srednjih preduzeća, Vodiča za kontrolu javnih finansija na lokalnom nivou, Vodiča za čitanje lokalnih budžeta, Vodiča za osnivanje zadruga.

Dušica Tričković, vlasnica radnje za proizvodnju kora „Kiki-kore“, koja je počela od male zanatske radionice 2004.godine. Danas ima 16 zaposlenih žena i stalo rastuće tržište na kome je jedinstvena po ručnoj izradi peciva, po starom porodičnom receptu. ” Početak jeste bio težak, ali sam ja bila uporna, svi u porodici imamo svoj zadatak kako bi proizvodnja funkcionisala. Trenutno se sprema izgradnja prostora za proizvodnju, za koje sam ja dobila sredstva.” – rekla nam je Dušica.

Sam program vodila je Marija Radojčić, vlasnica licence Business Café Srbija – i sama preduzetnica koja razvija porodični biznis ,,Friški jazački sirevi”, po tradicionalnoj recepturi i na sopstvenoj farmi.

Takođe pročitajte

Objavljen tender za dogradnju naučno tehnoloških parkova u Nišu, Kruševcu i Čačku

Vlada Republike Srbije objavila tender za izgradnju druge faze NTP Niš – Investicija od preko …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.