Televizor iz 1958.godine – atrakcija na Forumu naprednih tehnologija

Moguće je da negde na tavanu imate i stariji uređaj ali je ovaj televizor koji je izložen u Oficirskom domu u Nišu na trećem Forumu naprednih tehnologija zanimljiv po tome što još uvek radi.

Tokom dvodnevng Foruma svoje potencijale predstaviće domaće i strane kompanije i institucije koje se bave razvojem naprednih tehnologija. Jedan kutak Oficirskog doma namenjen je za svojevrsne „oldtajmere“, odnosno televizore, radio aparate, teleprintere…

Inženjer Ljubomir Sarić, koji je davnih šezdesetih godina u pogonima Elektronske industrije osmišljavao radio aparate kaže da su ovi eksponati prava atrakcija i da se posetioci redovno fotografišu pored njih.

„Većina njih i ne zna da su ovi uređaji još uvek u funkciji. Teško da bi neki uređaj iz današnjice mogao da se pohvali da traje duže od garancijskog roka, kaže Sarić koji ceni napore svojih mladih kolega na dizajnu uređaja.

„I ovi uređaji su nekada blistali ali je vreme ostavilo traga na njihov izgled ali ne i na funkcije, hvali se Sarić.

Inače, Forum je pokrenut pre tri godine kako bi se dobila jasna slika o razvojnim i investicionim kapacitetima, mogućnostima i potencijalima Grada Niša i stepenu razvijenosti sektora naprednih tehnologija, kako u lokalnoj zajednici tako i na nacionalnom i regionalnom nivou i kako bi se pospešila komunikacija i saradnja istraživačko-razvojnih i obrazovnih institucija sa proizvodnim sektorom.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.