četvrtak , 24 septembra 2020

TATOO – tražeći posao postala majstor tetovaže

Iako je završila ekonomsku, a potom i medicinsku školu, nadajući se da će pronaći neko zaposlenje, ipak joj je bilo suđeno da se bavi onim što voli, a to je umetnost. Pre oko tri i po godine, uz pomoć prijatelja koji joj je kupio na poklon mašine za tetoviranje, počela je da radi kao tatu majstor. I dok ponavlja da je zaljubljenik u umetnost i da voli da crta, Gordana Đorđević (32), iz Kuršumlije, objašnjava da je ovim zanatom počela da se bavi posle višegodišnje bezuspešne potrage za poslom.

Tetovaže je u početku radila prijateljima, ali kako se njihov broj povećavao, počela je ozbiljno da se time bavi.

“Rešila sam da se posvetim ovom poslu i da otvorim studio – priča naša sagovornica. – Osim mladih, sve više je i starijih koji se opredeljuju za tetovaže, koje su uglavnom posvećene osobama koje im nešto znače. To su inicijali momka ili devojke, dece ili roditelja… A dosta tetovaža se radi i sa verskim, pravoslavnim motivima – krstovima, anđelima, ali i obeležjima Srbije – grbom ili zastavom.

Gordana kaže da se žene, za razliku od muškaraca, opredeljuju za manje upadljive motive. I dok pojašnjava da cene tetovaže zavisi od njene dimenzije i slike, odnosno tehnike i boje, ističe da pre samog čina crtanja tetovaže dugo razgovara s klijentima kako bi obostrano bili zadovoljni učinkom. Zbog toga joj se verovatno, kako kaže, nije dogodilo da neko hoće da ukloni već urađenu tetovažu, ali se dešavalo, uglavnom mladima, da žele da je preprave.

Zato klijente savetuje da bi motiv koji izaberu trebalo da bude nešto što žele da nose čitavog života, i uz osmeh dodaje da je ona odlučila da se ovim poslom bavi dok god bude mogla.

izvor VEČERNJE NOVOSTI

Takođe pročitajte

Male promene donose veliko osveženje

Ukoliko ste se zasitili trenutnog izgleda vašeg doma i samog enterijera, a kućni budžet vam …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.