Tatjana Šljivić iz Kormana kuva najbolji kačamak

Tatjana Šljivić iz Etno udruženja Korman pobednik je devete „Kačamakijade” koja je juče održana u Moravskom Bujmiru.

U konkurenciji 12 takmičara, drugo mesto osvojila je Anđela Milovanović iz Moravskog Bujmira, dok je treću nagradu žiri osvojio Bojan Zdravković iz Bujmira.

“Tajna dobrog kačamaka je u brašnu. Moram da priznam da sam pobedila zahvaljujući mojoj zaovi Mirjani koja mi je samlela brašno na vodenički točak u Kaoniku. To je najbolje brašno za pripremu kačamaka za koji koristim još samo dva sastojka a to su voda i so, otkriva nam Tatjana.

Kukuruzno brašno sadrži veliki niz hranljivih supstanci. To brašno je veliki izvor folata, vitamina B6, K i E, pantotenske kiseline, tijamina, riboflavina i nijacina. Takođe može se pohvaliti sa velikim sadržajem fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.

Odmah iza pšenice i pirinča, kukuruz važi za najvažniju žitaricu na svetuTo je jedna od najboljih namirnica koja ljudski organizam ispunjava dugotrajnom dobrom enegrijom.

foto ALpress

Takođe pročitajte

Evolucija finansija kroz kripto valute

Kripto valute su realnost savremenih finansija i poslovanja koje i pored efikasnosti i sigurnosti i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.