Tango i roštilj – veče milonge na Roštiljijadi

Tokom grumanske manifestacije Roštiljijada kreativni studio za usavršavanje jezičkih i scensko-umetničkih sposobnosti „Avangarda“ u petak, 2.septembra u klubu „Gruv“ u Leskovcu organizuje radionicu argentinskog tanga a zatim i milongu.

„Za ljude iz drugih gradova, eto prilike da u prepodnevnim satima uživaju u Roštiljijadi, a poslepodne da uče tango i zaigraju na prvoj leskovačkoj milongi. Tangeros iz bratskog nam Skoplja Trajče Trajčev biće nam učitelj, kaže osnivač „Avangarde“ Danijela Ignjatović koja želi da na ovaj način da svoj doprinos da se Leskovac predstavi u što boljem svetlu gostima polazeći od činjenice da ne uživaju baš svi u muzici koja se nudi sa štandova i Glavne bine.
tango leskovacUčešće na radionici košta 500 dinara ali je zato milonga od 22 sata besplatna. Inače, posle dve godine pauze ljubitelji tanga će moći da učivaju u milongi.
Danijela pojašnjava da milonga ima svoja pravila,  konvencije koje svi tangerosi poštuju. Sluša se samo tango muzika i igra se bez prestanka.
„Partneri ne prilazi jedno drugom kada žele da plešu  već uspostavljauu komunikaciju pogledom. „Cabeseo“ je poziv na ples, značajan pogled koji se upučuje onom s kim želiš da igraš. Pogledom se tangerosi razumeju što je drugačije u odnosu na druge plesove a ples je improvizacija
 i nema koreografije, upućuje nas  Danijela.
Ova dešavanja su  najava za studio “Avangarda“ koji će uskoro početi sa radom i imaće pet odseka: engleski jezik, gluma, ples, novinarstvo i terapeutske aktivnosti za osobe sa posebnim potrebama.

Takođe pročitajte

Lebane po četvrti put organizuje Miholjske susrete sela

I ove godine opština Lebane je kod Ministarstva za brigu o selu prošla na projektu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.