ponedeljak , septembar 16 2019
Početna / ZDRAVLJE / TAMNJANICA – slikarska radionica posvećena aktu

TAMNJANICA – slikarska radionica posvećena aktu

U Kući umetnika Pigmalion u Tamnjanici  kod Bele Palanke danas je poćela  likovna radionica na kojoj će učestvovati slikari Jasna Opavski, Slavoljub Radivojević, Nebojša Đuranović, Dejan Milivojević i Stojan Milanov.

U prelepom ambijentu okruženom plantažama lavande i smilja umetnici će do 27.aprila imati priliku da stvaraju nova dela.

Likovna kolonija Pigmalion je nastala iz velike ljubavi prema umetnosti i želje da se kroz takav vid druženja umetnici promovišu i povezuju sa kolegama iz inostranstva. Pigmalion“ već dugi niz godina sarađuje sa likovnim umetnicima, a danas se u Pigmalion kolekciji nalazi preko 300 radova savremenih evropskih stvaralaca.

U Srbiji se likovne kolonije „Pigmalion“ organizuju od 2017. godine u dva saziva (junski i septembarski). Radovi nastali u oba saziva predstavljaju se krajem godine na zajedničkoj izložbi radova zajedno sa monografijom u izdanju „Pigmalion“-a.

“Sarađujemo sa afirmisanim umetnicima iz zemlje i inostranstva, ali sa velikim žarom pratimo savremenu scenu i mlade umetnike još uvek nepoznate široj javnosti. Od 2018. počinjemo sa programom podrške mladim stvaraocima koji ima za cilj njihovu promociju i dalju afirmaciju, kaže Goradž  Čuk,osnivač Pigmaliona.

Inače, ove godine će u selu Tamnjanica, u Kuć umetnika Pigmalion održati tri međunarodne likovne kolonije a selektor je Reinhard Schmid iz Nemačke

Takođe pročitajte

Najveći TIM BILDING u Nišu

Posle Beograda, Novog Sada i Subotice i Niš dobija poslovnu trku i “after run” žurku …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.