ponedeljak , 1 juna 2020

TAMNJANICA – slikarska radionica posvećena aktu

U Kući umetnika Pigmalion u Tamnjanici  kod Bele Palanke danas je poćela  likovna radionica na kojoj će učestvovati slikari Jasna Opavski, Slavoljub Radivojević, Nebojša Đuranović, Dejan Milivojević i Stojan Milanov.

U prelepom ambijentu okruženom plantažama lavande i smilja umetnici će do 27.aprila imati priliku da stvaraju nova dela.

Likovna kolonija Pigmalion je nastala iz velike ljubavi prema umetnosti i želje da se kroz takav vid druženja umetnici promovišu i povezuju sa kolegama iz inostranstva. Pigmalion“ već dugi niz godina sarađuje sa likovnim umetnicima, a danas se u Pigmalion kolekciji nalazi preko 300 radova savremenih evropskih stvaralaca.

U Srbiji se likovne kolonije „Pigmalion“ organizuju od 2017. godine u dva saziva (junski i septembarski). Radovi nastali u oba saziva predstavljaju se krajem godine na zajedničkoj izložbi radova zajedno sa monografijom u izdanju „Pigmalion“-a.

“Sarađujemo sa afirmisanim umetnicima iz zemlje i inostranstva, ali sa velikim žarom pratimo savremenu scenu i mlade umetnike još uvek nepoznate široj javnosti. Od 2018. počinjemo sa programom podrške mladim stvaraocima koji ima za cilj njihovu promociju i dalju afirmaciju, kaže Goradž  Čuk,osnivač Pigmaliona.

Inače, ove godine će u selu Tamnjanica, u Kuć umetnika Pigmalion održati tri međunarodne likovne kolonije a selektor je Reinhard Schmid iz Nemačke

Takođe pročitajte

Vlasotinčanin Milan Ristić prvi donor krvne plazme iz ovog grada

TridesetrogodiŠnji Milan Ristić prvi je Vlasotinčanin koji je donirao plazmu za lečenje najteže obolelih pacijenata …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.