nedelja , 5 decembra 2021

Swiss Pro za 99 opština i gradova

Dobro upravljanje, socijalna uključenost i rodna ravopravnost oblasti su u okviru kojih će Vlada Švajcarske u naredne tri godine pružati podršku razvoju gradova i opština u Srbiji, izjavili su predstavnici Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge, UNOPS, prilikom današnjeg boravka u Vlasotincu.

Ukupno 99 opština i gradova južno od Save i Dunava u Srbiji ima mogućnost da konkuriše za projekte kojima bi ostvarili boljitak u ovim oblastima. Tu smo da pružimo podršku kako biste kandidovali dobre i realno ostvarive projekte” – rekla je službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost UNOPS-a Snežana Libong Ngai.
U oblasti e-uprave imamo kapacitete za koje nam je potrebna pomoć da bismo ih adekvatno iskoristili, a u oblasti socijalne uključenosti mislim da treba realnije da sagledamo potrebe” – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.
“U opštini Vlasotince postoji Savet za rodnu ravnopravnost, a uradili smo i Lokalni akcioni plan, tako da postoji osnova koju možemo da nadogradimo realizacijom dobrih projekata” – istakao je Marinko Đorđević, zadužen za poslove dobrog upravljanja u opštini.
Sastanku su prisustvovali i načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković, šef Službe za budžet i finansije Saša Mihajlović i opštinski većnik Boban Petrović.
SWISS PRO traje do kraja 2021.godine, a 99 opština i gradova moći će da konkuriše za sredstva u ukupnom iznosu od 5,8 miliona vera. Partner na projektu je Vlada Srbije, odnosno Ministartsvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Takođe pročitajte

Dostupan Wizz onlajn čet za sve infomacije o putovanjima i letovima

Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, objavila je da je njena četbot …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.