Svojim kulinarskim umećem Ivana oduševila goste luksuznog miločerskog hotela

U svom rodnom Vlasotincu poznata je kao vlasnica kultne “Pet plus” poslastičare i pekare a ovog leta Ivana Krainčanić oprobala se u srodnom ali ipak novom zanimanju.
Kuvanje u kuhinji prestižnog hotela “HEC residence” u Pržnu (Miločer-Crna Gora) kaže da je za nju bilaje za mene nju bila “potpuno nova dimenzija”. Ipak, dvadesetogodišnje iskustvo u poslastičarskoj i pekarskoj proizvodnji učinili su da  prilagođavanje novom zadatku bude brzo i lako. Sam vlasnik hotela je Vuko Mitrović, koji je predsednik Udruženja kuvara Crne Gore nedavno svrstan među 40 najboljih kuvara sveta.
Dobila sam priliku da budem glavni kuvar u hotelu koji je ujedno i fakultet za obrazovanje i usavršavanje budućih hotelijera,kuvara,pekara i poslastičara. Kontaktirala sam sa ljudima koji se decenijama bave kuvanjem, razmenjivali smo iskustva i uživali u zajedničkom kuvanju. Cela njegova Vukova porodica nalazi se u ovom poslu i po mom mišljenju, veoma uspešno obavlja poprilično zahtevan i kompleksan zadatak. Anita Mitrović, njegova ćerka,direkror hotela ,a ujedno je dekan fakulteta, primer je sposobne poslovne žene, koja lako i brzo rešava svaki problem. Rad i kontakt sa njima bio je pravo zadovoljstvo, prenosi nam Ivana svoje utiske.

“Ljudi koji vole slobodu i kreativnost u poslu, umeju da je pruže i drugima, te su oni meni omogućili slobodu u odabiru jela koje ću spremati za goste. Vrhunski kvalitet materijala sa kojima sam radila i sloboda u odlučivanju, rezultirali su zadovoljstvom, kako mojim, tako i zadovoljnim gostima koji su konzumirali ono što kuvam. Pored raznih novih jela koje sam pripremala, trudila sam se da provučem po nešto od “Pet plus” tradicije, pa su se na meniju našle i princes krofne, bajadere, grčke baklave, snikers torta, i naravno kiflice i domaći hleb, veli Ivana i priznaje da je izazov bio veliki.

“Od dvadesetak obroka na početku sezone, od kojih me je obuzimala panike, došla sam do toga, da zajedno sa jednim dobrim pomoćnikom, mojim suprugom Milanom, uspem za jednu smenu da pripremim od 60 do 100 obroka, od salata, do dezerta, sa vrućim hlebom, priznaje naša sagovornica i dodaje da joj se dopala promena.
“Do prve sledeće prilike da probam, naučim i radim nešto novo vezano za proizvodnju hrane, biću u Pet plus radionici, posle, ko zna gde !

Takođe pročitajte

Kako napisati brief za dizajn ambalaže

Brief za dizajn ambalaže predstavlja ključni dokument koji objedinjuje sve potrebne informacije, smernice i očekivanja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.