„Svoje klince i klinceze Vlasotince u stih veze, zlatnom šarom od ljubavi, da su dobri i ubavi“

Ovo su stihovi iz knjige „Vlasotince je moje dvorište,“ koju su zajedno priredili Predškolska ustanova „Milka Dimanić“ i Narodna biblioteka „Desanka Maksimović.

Knjiga sadrži pitanja, odgovore i crteže o zavičaju. Jedno od pitanja bilo je „Po kome je Vlasotince dobilo ime“, a jedan od odgovora je glasio: „Možda po reku Vlasinu, ali ne znam, moramo da pitamo nekog starog decu“.
„Ova knjiga je toliko lepa jer su je stvarala deca svojom iskrenošću i dobrotom, talentom i intuicijim, svojom inteligencijom. Njihovi odgovori na naša pitanja su duhoviti, originalni, zanimljivi. Na crtežima su pokazali koliko vole svoje Vlasotince, kako doživljavaju biblioteku, muzej, Stari mlin,  Staro groblje...- rekao je direktor vlasotinačke biblioteke Srba Takić.

Psiholog Meri Stojković navela je u predgovoru da nas iskrenost dece, iskazana crtežima i rečima, navodi da zaključimo da se ona u Vlasotincu osećaju voljeno i u „zoni komfora“.
Vaspitači i stručni saradnici su sa decom brižljivo i dugo pripremali materijal za knjigu, rekla je pedagog Natalija Vasić, dodajući da je pred nama knjiga koja je zapis o tome kako naša deca vide svoje Vlasotince.
Knjiga „Vlasotince je moje dvorište“ izdata je i predstavljena u okviru Vukove nedelje.

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.