ponedeljak , 25 oktobra 2021

“Svi koji ovde dođu jednom, gotovo uvek se vrate”

Vlasotince je mesto sa preznatljivim duhom i dušom. Svi koji ovde dođu jednom, gotovo uvek se vrate i kažu da su poneli najlepše utiske iz naše varoši i da su ih gostoprimstvo ljudi i ljubaznost oduševili, reči su prvog čoveka ove opštine profesora Zorana Todorovića.

Koji je Vaš omiljeni deo Vlasotinca?

“Ja nisam odrastao pored Vlasine, ali me za nju vežu lepe uspomene, kao i  većinu žitelja Vlasotinca, pretpostavljam. Ako bi trebalo da se odlučim, onda je to stari most kod mlina koji danas ne postoji. U svakom slučaju,  ambijent pored reke.

Šta biste rado pokazali nekom turisti, a šta biste sakrili, odnosno čime baš i niste zadovoljni?

“Ceo kompleks pored reke između dva mosta je nešto što i samim Vlasotinčanim i gostima sa strane izgleda kao najlepši deo Vlasotinca. Treba ga dodatno urediti i u budžetu za 2019.smo planirali sredstva za to. Već krajem 2018.smo sproveli tender i potpisali ugovor za postavljanje osvetljenja od brane do nekadašnje fabrike “Besko”. Reč je o parkovskom LED osvetljenju, ne onom kao što je na ulicama.

Koji su planovi za uređenje Vlasotinca u narednoj godini?

“Mi smo u 2017. i 2018. uradili mnogo važnih poslova u oblasti infrastrukture. U 2019.planiramo da završimo neke od ulica u kojima su ranije početi radovi, u planu nam je da nastavimo izradu vodovodne, kanalizacione i atmosferske mreze, kao i niskonaponske mreže. Namera  nam je i da rešavamo problem DTV Partizan, kao prostora koji bi mnogo značio učenicima škole “8.oktobar”, ali i ostalim žiteljima Vlasotinca.

Koji su najvažniji projekti koji su realizovani u ovoj godini?

“Među najvažnije projekte u godini za nama su postavljanje LED osvetljenja na teritoriji cele opštine, izgradnja novog mosta u Konopnici, 30 godina nakon što je stari bio oštećen i sedam godina nakon što je bio zabranjen za saobraćaj. Tu su i rekonstrukcija sale Kulturnog centra, rekonstrukcija nekoliko veoma frekventnih ulica, niz poslova u saradnji sa “Srbijavodama” na rešavanju uzroka zbog kojih nastaju štete od poplava, rekonstrukcija škole “Siniša Janić” i vrtića i mnogi drugi. Od onih poslova koji su planirani u drugoj polovini 2018. i gde smo već kompletirali dokumentaciju, radovi će početi sa prvim lepim danima. To su rekonstrukcija škole “8.oktobar”, dogradnja sportske sale u  školi “Siniša Janić” i klimatizacija sportske hale. Tenderi su završeni, novca ima, dakle ti će poslovi biti završeni.

“Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Statovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Takođe pročitajte

“Lihvar” Nemanje Ćeranića najbolje ostvarenje na Tuzla Film Festivalu (TFF)

“Koristeći različite stilske postupke film pokazuje da je moguće i u skromnim produkcionim uslovima napraviti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.