Svetski skup ortopeda posvećen oboljenjima ramena i laktova

Ortopedi iz Indije, Japana, Indonezije i Južne Koreje borave ovih dana u Nišu povodom održavanja Međunarodnog simpozijuma o lečenju oboljenja ramena i lakta.
Ortoped Ivan Micić, koji je imao prilike da boravi i radi u azijskim zemljama i, kako sam tvrdi, uči od najboljih, istakao je veilko zadovoljstvo što njegova zemlja ima čast da ugosti tako uvažene mlade profesore koji su dobro poznati širom Evrope i sveta.
„Veliko je zadovoljstvo videti ih ovde i čuti njihova saznanja o lečenju oboljenja ramena i lakta. Ovo je jednodnevni simpozijum, a biće prisutni ortopedi iz cele Srbije, a imamo najavu da će doći gosti iz Makedonije, Bugarske i cele Srbije“, rekao je Micić.
On je podsetio da je on u Nišu krajem avgusta po prvi put urađena totalna reverzna proteza ramena i da je takva jedna vrsta operacije ušla u istoriju niške ortopedije.
“Prvi put u Nišu u Kliničkom centru imali smo operaciju ramena, urađena je reverzna proteza ramena i to zahvaljujući mom boravku u Južnoj Koreji gde sam imao priliku da učim od najboljih” rekao je Micić.
Profesor Minho Dželo u Niš je došao iz Južne Koreje kako bi ukazao na važnost ove oblasti.
“Ovde sam sa svojim kolegama iz azijskih zemalja kako bih predstavio sva naučna dostignuća vezana za bolesti i hiruške interakcije ramena i lakta. Ova oblast u Srbiji, ali i celom svetu, nije dovoljno istražena, ali verujemo da će Klinički centar u Nišu biti veoma važan obzirom da će kliniku voditi stručnjak poput doktora Micića.
Na simpozijumu će kako ističu organizatori biti reči o lečenju ramena i lakta koja imaju veze sa povredama, ali i zbog različitih oboljenja, kao i kod oboljenja kod starijih ljudi i sportista.
Tom prilikom niški lekari imaće mogućnost da usavrše svoja saznanja.

Takođe pročitajte

Danas je Svetski dan srca – “Srcem upoznaj srce”

Svetski dan srca se svake godine obeležava 29. septembra, a ove godine, odnosno danas se  odvija pod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.