subota , 30 maja 2020

Svetski skup ortopeda posvećen oboljenjima ramena i laktova

Ortopedi iz Indije, Japana, Indonezije i Južne Koreje borave ovih dana u Nišu povodom održavanja Međunarodnog simpozijuma o lečenju oboljenja ramena i lakta.
Ortoped Ivan Micić, koji je imao prilike da boravi i radi u azijskim zemljama i, kako sam tvrdi, uči od najboljih, istakao je veilko zadovoljstvo što njegova zemlja ima čast da ugosti tako uvažene mlade profesore koji su dobro poznati širom Evrope i sveta.
„Veliko je zadovoljstvo videti ih ovde i čuti njihova saznanja o lečenju oboljenja ramena i lakta. Ovo je jednodnevni simpozijum, a biće prisutni ortopedi iz cele Srbije, a imamo najavu da će doći gosti iz Makedonije, Bugarske i cele Srbije“, rekao je Micić.
On je podsetio da je on u Nišu krajem avgusta po prvi put urađena totalna reverzna proteza ramena i da je takva jedna vrsta operacije ušla u istoriju niške ortopedije.
“Prvi put u Nišu u Kliničkom centru imali smo operaciju ramena, urađena je reverzna proteza ramena i to zahvaljujući mom boravku u Južnoj Koreji gde sam imao priliku da učim od najboljih” rekao je Micić.
Profesor Minho Dželo u Niš je došao iz Južne Koreje kako bi ukazao na važnost ove oblasti.
“Ovde sam sa svojim kolegama iz azijskih zemalja kako bih predstavio sva naučna dostignuća vezana za bolesti i hiruške interakcije ramena i lakta. Ova oblast u Srbiji, ali i celom svetu, nije dovoljno istražena, ali verujemo da će Klinički centar u Nišu biti veoma važan obzirom da će kliniku voditi stručnjak poput doktora Micića.
Na simpozijumu će kako ističu organizatori biti reči o lečenju ramena i lakta koja imaju veze sa povredama, ali i zbog različitih oboljenja, kao i kod oboljenja kod starijih ljudi i sportista.
Tom prilikom niški lekari imaće mogućnost da usavrše svoja saznanja.

Takođe pročitajte

Vlasotinčanin Milan Ristić prvi donor krvne plazme iz ovog grada

TridesetrogodiŠnji Milan Ristić prvi je Vlasotinčanin koji je donirao plazmu za lečenje najteže obolelih pacijenata …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.