Svetski poznati teniser i vrhunski trener Ivan Ljubičić pokreće tenisku akademiju na Lošinju

 Slavni teniser i vrhunski trener Ivan Ljubičić na ostrvu Lošinj pokreće Ljubičić tenisku akademiju. Ova jedinstvena sportska priča realizacija je saradnje Ivana Ljubičića i brenda Lošinj Hotels & Villas s ciljem okupljanja profesionalnih igrača, ali i teniskih entuzijasta i aktivnih amatera, kao i svih koji jednostavno žele iskustvo sportskih aktivnosti na jedinstvenom ostrvu vitalnosti poznatom po brojnim prirodnim posebnostima i lekovitom mediteranskom vazduhu.

Smer kojim se Akademija vodi su stručnost i predanost Ivana Ljubičića i njegovog tima. Ljubičić je igrao tenis na najvišem profesionalnom nivou, a danas radi s nekima od najboljih igrača svih vremena. On zna šta je potrebno kako bi se došlo do samoga vrha. Taktički je majstor koji poznaje igru iznutra i spolja i dobro razume sve njene aspekte i kako je poboljšati. Smiren i staložen, a ujedno strastven, energičan i duboko je posvećen deljenju svoga znanja. On nije samo bivši treći igrač na svetu, nego je poznat i cenjen zbog svog intelektualnog i strateškog pristupa. Zna kako biti bolji i jači protiv svih izgleda i kako nadmudriti osobu s druge strane mreže.

Oko sebe je okupio tim profesionalnih tenisera među kojima su i mnoga poznata imena kao što su Matteo Berrettini, Borna Ćorić i Donna Vekić, da spomenemo samo neke od njih. Ideja je da se svim polaznicima, osim ponude sportskih aktivnosti, prenesu i odlike koje bi trebalo da poseduje svaki sportista. Profesionalni sportisti na čelu s Ivanom Ljubičićem učiće sve koji se pridruže Akademiji kako pobediti sebe, na šta usmeriti fokus, kako nadmudriti protivnika, kako biti bolji od sebe juče, kako biti najbolji uprkos okolnostima, ukratko kako pronaći unutrašnju snagu i pobediti.

Ivan je na Lošinju okupio snažan tim vrhunskih trenera i ostalog osoblja, među kojima su neki od najboljih svetskih trenera, koji će svoje znanje i iskustvo staviti na raspolaganje polaznicima Akademije. Takav tim će ovu Akademiju odmah učiniti jednim od najjačih teniskih centara u svetu.

Poseban naglasak stavlja se na mentalnu snagu jer ona, kako kažu u Akademiji, znači više od puke snage volje. Mentalna snaga podrazumeva naporan rad i posvećenost, te sticanje veštine održavanja pribranosti i staloženosti iznutra, a  istovremeno energije i moći spolja.

Sa svojom blagom mediteranskom klimom, zdravim i čistim vazduhom ispunjenim jedinstvenom mešavinom prirodnih morskih aerosoli i sa ukupno 200 sunčanih dana u godini ostrvo Lošinj savršeno je odredište za sportiste, posebno one koji se takmiče na najvišim nivoima. Upravo je zato naš poznati teniser i trener Ivan Ljubičić izabrao Lošinj kao idealnu destinaciju za svoju tenisku akademiju, koja u septembru počinje s radom u punom kapacitetu.

Reč je o projektu sličnom onima koji već postoje u nekoliko zemalja sveta poput SAD-a, Španije, Italije i drugih. Akademija okuplja s jedne strane profesionalne igrače, a s druge sve one koji aktivno igraju tenis i žele trenirati s profesionalcima i unaprediti svoju igru, kao i one koji jednostavno odmor vole provoditi aktivno.

Ne postoje prečice do uspeha. Zato je misao vodilja Akademije da su predanost i marljiv rad put ka razumevanju igre, mentalnoj snazi i fizičkoj spremnosti. A usvajajući znanja i veštine koje će prenositi vrhunski sportisti i treneri, učesnici će imati priliku da postanu najbolja verzija sebe, što je i moto same Akademije (www.ljubicicacademy.com).

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici 29. Internacionalnih horskih svečanosti

Internacionalne horske svečanosti prvi put su održane 1966. godine. Manifestacija traje četiri dana i održava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.