Sve regionalne Privredne komore pod jednim krovom

Regionalna Privredna komora Leskovac, koja pokriva područje Jablaničkog i Pčinjskog okruga, potpisala je ugovor o pristupanju Privrednoj komori Srbije.

privredna komora predsednisvo„Ovim smo postali prva takva asocijacija u Srbiji koja je pristupila jedinstvenom komorskom sistemu a do kraja godine će to morati da učine sve Komore , ističe Goran Jović, predsednik RPK Leskovac i podseća da su  pre godinu i po dana pokrenuli  proces stvaranja novog uređenja najvećeg udruženja privrede u našoj zemlji, odnosno da su  prve razgovore u vezi reorganizacije počeli smo upravo u Leskovcu.

„Dosadašnji sistem nije bio efikasan, jer su, iz različitih raloga, postojali paralelni svetovi, preklapali smo se u onome što smo radili, nismo imali jasno definisane ciljeve, a sa druge strane – svi smo pružali usluge privredi.   Cilj novog uređenja je da regionalne Privredne komore budu prva vrata za privredu, i da sve one usluge i sva javna ovlašćenja koja moraju da prikupe, privrednici mogu da dobiju tamo gde žive i posluju. Želimo da sve usluge i ovlašćenja spustimo na lokalni i regionalni nivo, da napravimo set usluga i stvorimo što bolji servis za one zbog kojih i postojimo, a to su privrednici, dodao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.LESKOVAC gorna jovic i amrko cadez 2908 2016

privredna komora gojkoGovoreći o novom Zakonu o privrednim komorama, Čadež je dodao da je njime uspostavljen dobar dijalog sa vladom, ministarstvima i svim državnim institucijama koje su važne za privredu. Zakon definiše da sve ove regulative koje se tiču poslovanja, moraju da prođu dobiju mišljenje privrednika, privredne komore i njenih članica, i da se na taj način obezbedi pravo na komentar.privredna komora nacelnik okruga

„Mislim da smo u poslednjih godinu dana pokazali da možemo da utičemo na to da regulative prilagodimo onima koji ih svakodnevno žive,  Jedinstveni komorskli sistem jeste jedinstvena organizacija u smislu pružanja usluga privredi, ali s druge strane ona je i decentralizovana, jer kroz izbore za parlamente privrede, u regionima se definišu i interesi privrede, dodao je on. Dakle, privrednici će imati priliku da svoje interese definišu tamo gde rade, a sa druge strane, to će moći da ostvare i kroz udruženja i sektore koji su formirani u komorskom sistemu. Mislim da idemo ka dobrom i efikasnom servisu, a ono što je takođe važno je da ćemo imati jedinstvenu članarinu koja će se plaćati na jednom mestu, i maksimalno ćemo sniziti troškove privredi kada je u pitanju njen iznos, naveo je Čadež.

 

Takođe pročitajte

Kupovinu stana u izgradnji: Kako se zaštititi i iskoristiti povoljne uslove

Ukoliko se trenutno nalazite u potrazi za nekretninom, investiranje u zgradu koja je u fazi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.