Sve o reciklaži stakla za mališane iz niškog Dečijeg centra

U prethodne dve godine kompanije „Sekopak“ prikupila je oko 150 tona stakla ali se nadaju da će ove godine premašiti količinu od 200 tona.

Ove podatke objavili su danas tokom akcije „Sekopak karavan“ koja je organizovana u saradnji sa niškim preduzećem JKP „Mediana“   Akcija je organizovana ispred Dečijek kulturnog centra, a građani koji  odlože stakleni otpad dobijaju i prigodne poklone.   U okviru karavana organizovana je i dečja radionica.

 „Sekopak tokom ovog leta, tokom juna i jula, ima misiju da putuje po gradovima u Srbiji i da edukuje građane, sa akcentom na decu, o reciklaži i o sakupljanju staklene ambalaže. Niš je dobio zvona za odlaganje staklene ambalaže u okviru projekta Upravljanje staklenim otpadom na Zapadnom Balkanu pre dve godine i tako smo zajedno započeli sakupljanje staklene ambalaže“, rekla je Ivana Mišić, marketing asistent kompanije „Sekopak“.

Staklo je materija koji je 100 posto receklabiran i može da se reciklira nebrojeno puta i od sveke tegle ili flaše može da se napravi nova tegla ili flaša.  Sonja Popović iz JKP „Mediana“ kaže da ovo niško preduzeće već dve godine učestvuje u ovom projektu.

 „Pre ovog projekta  sakupljali smo na mesečnom nivou oko 1,5 tonu stakla, sada je rezultat takav da sakupljamo između 17 i 20 tona mesečno“, kazala  je Sonja Popović i dodala da je na teritoriji grada postavljeno 350 zvona za odlaganje stakla.

 

 

 

 

Takođe pročitajte

Poziv za socijalna preduzeća i OCD za testiranje inovativnih pristupa

Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid iz Crne Gore, zajedno sa organizacijom CEDRA iz Splita, Hrvatska; Deli – prostorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.