petak , 12 avgusta 2022

Sve o preduzetništvu u okviru StartUp karavana #za5

Više od 50 studenata i učenika srednjih škola u Nišu imali su priliku da učestvuju u edukativnim radionicama na temu pokretanja sopstvenog biznisa.

Ovom prilikom, mladi su se informisali o najmodernijoj poslovnoj metodologiji za pokretanje biznisa, koja na jednostavan način ispituje validnost poslovne ideje i dodatno se edukovali kako da otvore nove perspektive u StartUp okruženju. Tokom radionice studenti i srednjoškolci su praktičnim radom dobili mogućnost da grupno testiraju poslovne ideje pre nego što krenu u konkretno pokretanje biznisa, ulaganje i korišćenje svih potrebnih resursa.

Drugi deo radionice bio je rezervisan za predstavljanje sjajnih poslovnih ideja mladog uspešnog preduzetnika Petra Pejića, koji je svoj biznis pokrenuo u Nišu i ovim povodom izjavio:

„Nakon završenih studija arhitekture, sa par kolega sam pokrenuo firmu Future Reality System, koja se bavi naučnim istraživanjima vezanim za primenu savremenih digitalnih tehnologija u arhitekturi. Stalno usavršavanje, ljubav prema poslu i upornost ključ su našeg uspešnog poslovanja, izjavio je Petar Pejić, vlasnik firme Future Reality System.

Samim učešćem u radionicama, studenti i srednjoškolci su dobili mogućnost da se takmiče sa ostalim polaznicima i da se potencijalno plasiraju u finalno takmičenje, koje će se održati 03. decembra u Beogradu. Ovom prilikom biće prezentovano 15 finalnih biznis ideja. Glasovima stručnog žirija biće odabrano čak pet pobednika koji će biti nagrađeni sa po 1.000 dolara za pokretanje sopstvenog biznisa.

Više informacija o samom takmičenju dostupno je na buducnostza5.rs

Nacionalni projekat „Budućnost #za5“ pokrenuo je „Centar E8“, uz logističku podršku V+O Communication, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca-Cola Fondacije u cilju osnaživanja mladih u pronalaženju budućeg zaposlenja i kontinuirane edukacije.

Takođe pročitajte

Beti Đorđević u Gradskoj kući uručena nagrada za životno delo

Refren pesme “Počnimo ljubav ispočetka” orio se Gradskom kućom nakon što je džez i soul …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.