foto Siniša Dimitrijević Sidži

Sve nagrade Dragana Nikolića na LIFFE

Leskovčani su odali počast velikanu srpskog glumišta Draganu Nikoliću  izložbom glumčevih nagrada u pratećem programu ovogodišnjeg festivala LIFFE.

izlozba dragan nikolic LIFFE leskovacU galeriji Leskovačkog kulturnog centra izloženi su plakati na desetine filmova u kojima je neizbrisiv trag ostavila Nikolićeva gluma.

„Imala sam sreću da radim sa čovekom koji je svojim radom obeležio moj dotadašnji život i da ga imam za partnera na sceni. A bio je fantastičan partner, posvećen i velikodušan, maštovit, duhovit i razigran.Gaga je imao tu moć. Moć da u ljudima probudi ono najlepše i najljudskije u njima. A to mogu samo najveći ljudi, izjavila je glumica Ana Sofrenović koja je otvorila ovu izložbu.ana sofrenovic leskovac

U Beogradu je otvoren bioskop sa Gaginim imenom, pojavili su se murali sa njegovim likom, a na zgradi u kojoj je živeo i pesma koja mu je posvećena.

„Sa te adrese, uz veliku zahvalnost Mileni Dravić i Milanu Špičeku, došla je i ova izuzetna i retka izložba čime su nam velikodušno darovali mogućnost da uđemo u Gagin svet i tako, na najlepši mogući način, čuvamo sećanje na njega – zaključila je Ana Sofrenović.

Takođe pročitajte

VEČERAS u Salonu 77 – „Mikrokosmos“ Teodore Vojinović

U utorak 14. maja u 19 sati, u Salonu 77 biće otvorena izložba skulptura i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.