Sve je teže prepoznati pravi med

Miloš Nikolić iz Društva pčelara Beograd izjavio je da je  praktično skoro nemoguće ustanoviti koji je med pravi bez laboratorijske kontrole.

Do pre nekoliko godina još se i moglo proveriti na licu mesta, na pijaci ili gde već kupujete med da li je pravi.

“Jedan od sigurnih načina bio je da se tegla okrene poklopcem nadole, te da se prati ponašanje mehura vazduha koji se pomera ka dnu tegle. Ukoliko se on pokreće sporo i deluje da je med gust, reč je o pravom medu. Kvalitet se mogao proveriti i pomoću kašike sa koje se cedi nit meda. Ako je ona isprekidana, reč je o lažnom medu, jer bi nit kod pravog meda bila gusta i bez prekida. Nažalost, sada proizvođači često mešaju lažni sa pravim medom i on po svemu može da izgleda kao pravi, iako je u njemu procenat meda veoma mali, izjavio je Nikolić za “Blic”

Takođe pročitajte

Za neodlučne ali iskusne – novi brend Bakine tajne i Pigmaliona

Spajajući dva proizvoda koji se prave od voća iz ovih krajeva “Pigmalion” i Bakina tajna” …

Jedan komentar

  1. ma to je jednostavno,kupujte kristalisani med,ili od pcelara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.