SVE ĆE BITI DOBRO – kad vam deca kažu

Glavni motiv rada je duga kao simbol nade da će ova situacija brzo proći pod sloganom „SVE ĆE BITI DOBRO“, ostalo u radu može biti dečja mašta, kaže psiholog i predsednik udruzenja Tim psihologa Svetlost Meri Stojković.

„Deca u kontaktu sa prirodom otkrivaju svoju pravu snagu.” rekla je Maria Monessori.

Roditelji budite ponosni na vašu decu, pokazali su solidarnost i ljubav prema svojim drugovima i drugaricama iz Italije koji su pokrenuli ovu inicijativu i proširili je širom sveta. Govori se da ne postoji prozor ili balkon koga ne krase dečiji radovi u Italiji. Radovi naših učesnika oslikavaju ljubav i radost. Naše male autore a velike stvaraoce molimo da radove okače na prozore i balkone u znak podrške i nade svoj deci sveta. Pozivamo još drugova i drugarica koji žele da učestvuju da pošalju svoj rad. Glavni motiv rada je duga kao simbol nade da će ova situacija brzo proći pod sloganom „SVE ĆE BITI DOBRO“. Svakodnevno dopunjujemo album pristiglim radovima. Cilj nam je bio da animiramo decu da daju svoj doprinos u vidu solidarnosti a i da budu srecna i zadovoljna u tome sto rade, kaže naša sagovornica.

Radove su izložili Filip Nikolić, 6,5 god, Vlasot., Nikolina Stanković, 12 god, Vlasot, Lazar Ilić, 6 god i Petra Ilić 2 god Vlasotince, Ksenija Jović, 10 god, Vlasotince, Jovan Jović, 8 god Vlasot, Lenka Kocić, 6 god, Vlasot, Strahinja Jovanović, 2 god, Niš, Jakov Milić, 6 god, Vlasot, Magdalena Milošević, 1 godina, Vlasot, Luka Kocanović, 2 god, Vlasot, Anđelka i Anastasija Nikolić 5,5 god, Vlas, Martina Mitov, 19 g, Vlasot, Lena i Dunja Petrović, Trst, Italija, Natalija Stamenković, 6 god, Vlasotince, Aleksandra Mitov, 13 g, Vlasot, Katarina Nikolic, 2,5 god Nis, Stefan Kuriš, 6 g, Novi Sad..
„Pristigli su nam dosta radova, deca su ozbiljno shvatila zadatak a ujedno su se i zabavila. Mi smo prezadovoljni i zahvaljujemo im se na ucescu. Inace, ovo nam nije prva akcija sa decom, vec smo bile 2018. god organizovale deciju radionicu sa decom, koja je imala sjajan odaziv, nakon toga je organizovana izlozba, ističe Meri Stojković.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.