foto Svetlana Rajković

“Svakodnevno-nesvakidašnji život Nišlija” kroz Vanjin i Cecin objektiv

Izložba fotografija pod nazivom “Svakodnevno-nesvakidašnji život Nišlija” biće otvorena  večeras u 18 časovau Oficirskom domu u Nišu. Autori izložbe su Vanja Keser i Svetlana Rajković.

Autori su kroz set fotografija prikazali svakodnevno-nesvakidašnji život svojih sugrađana i na taj način pokušali da zaustave vreme koje je prošlo. Na fotografijama se mogu videti i gradska dešavanja i događaji koji su autori, svako na svoj način, zabeležili.

Autori ističu da su kroz svoje dokumentarne fotografije prikazali emocije, svakodnevni život Nišlija, šta je to što ih čini srećnim, šta je to što ih tišti, čime su okupirani.

Potrudili smo se da zabeležimo one trenutke koji će ostati i kada oni prođu. To su trenuci kada ste šetali, smejali se, protestvovali, odmarali pored Nišave. Verovatno će se ljudi iznenaditi videvši sebe na našim fotografijama, s obzirom na to da nisu ni znali da smo ih fotografisali – istakla je Svetlana Rajković, jedna od autora izložbe.

Vanju Keser je vizuelna umetnost zanimala još od malih nogu. Fotografijom je počeo da se bavi kada su se stekli prvi uslovi. U šestom razredu osnovne škole pridružio se foto-sekciji. Kasnije je pohađao više organizovanih i samostalnih kurseva za fotografiju, obradu slike i video materijala. Učestvovao je na nekoliko foto-konkursa na kojima je imao zapažene rezultate. U “Južnim vestima” honorarno radi u kontinuitetu od 2013. godine.

Svetlana Rajković je diplomirana novinarka i master inženjerka za multimedijalne tehnologije. Radila je kao novinarka u Media centru Niš. Trenutno radi fotografiju za web portal www.superradio.rs. Do sada je svoje radove izlagala na dve grupne izložbe u Nišu.

Izložbu fotografija “Svakodnevno-nesvakidašnji život Nišlija” finansijski je podržala gradska opština Medijana, a realizovao je “Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin” uz pomoć Sekretarijata za kulturu i informisanje grada Niša i Kancelarije za mlade grada Niša.

Izložba fotografija biće otvorena do 7. marta, a ulaz je slobodan.

Takođe pročitajte

Izložba „Iza zelenog zida“ u galeriji KvArt BW

Zavirite u neverovatnu seriju radova koji otkrivaju jedinstvenu slikarsku perspektivu na odnos grupe i pojedinca …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.