Surduličkim školarcima besplatni udžbenici

Opština Surdulica uspešno je sprovela program besplatne podele udžbenika svim školarcima na svojoj teritoriji uz podršku roditelja, a u cilju očuvanja resursa i održivosti obrazovanja.

Jedinstvena komponenta ovog programa je angažman roditelja koji su saglasni da na kraju školske godine vrate korišćene udžbenike u opštinsku biblioteku. Ovaj korak omogućava da udžbenici budu dostupni i narednim generacijama učenika.
Opštinska inicijativa ima za cilj ne samo da pruži podršku kvalitetu obrazovanja, već i da bude finansijska olakšica roditeljima, kao i da podstakne svest o važnosti deljenja resursa u zajednici. Kroz ovaj program, opština Surdulica želi da omogući svakom školarcu pristup neophodnim udžbenicima bez dodatnih troškova.
“U opštini Surdulica kontinuirano podržavamo obrazovanje. Ove godine izdvojili smo 20 miliona dinara, svesni da je obrazovanje najvažnija karika u napredovanju društva i neophodan element za uspeh mladih gereneracija. Izdvajanjem značajnih sredstava potvrđujemo svoju predanost pružanju kvalitetnih obrazovnih resursa za sve učenike u našoj opštini, stvarajući okruženje u kojem će svako dete ima priliku da ostvari svoj puni potencijal. Odluka da se podrži održivost obrazovanja kroz besplatne udžbenike uz aktivno učešće roditelja učvršćuje zajedničku viziju opštine Surdulica kao mesta gde se znanje ceni i podržava. Ovaj program nije samo davanje knjiga. To je način da se pošalje poruka našim učenicima da smo uz njih, da verujemo u njihovu sposobnost da oblikuju bolju budućnost i da će uvek imati podršku svoje zajednice. Opština Surdulica ostaje predana obezbeđivanju kvalitetnog obrazovanja za sve, čime se stvara temelj za napredak i uspeh celokupnog društva,  izjavila je dr Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica.

Takođe pročitajte

Izložba Boška Petrovića od 11.jula u niškoj Galeriji savremene likovne umetnosti

U Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu 11.jula u 20 sati biće  otvorena izložba Boško …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.