sreda , 28 oktobra 2020

Surdulica u znaku Svetog Save 

U prepunoj svečanoj sali surduličke skupštine opštine uručene su Svetosavske novčane nagrade učenicima i nastavnom osoblju za postignute rezultate na takmičenjima u školskoj 2017/2018 godini.
Nadležna opštinska komisija za dodelu nagrada nakon dobijenih nominacija iz osnovnih i srednjih škola odredila je visinu nagrada po rangu takmičenja na kojima su učenici nastupali.
Za prvo mesto na republičkom nivou 10.000, za drugo 9.000 i za treće 8.000 dinara.Na okružnom nivou za prvo mesto 7.000, za drugo 6.000 i treće 5.000 dinara.
Ekipe su dobile po 10.000 dinara, dok su nastavnici i profesori dobili nagrade u zavisnosti od ranga takmičenja i osvojenih mesta svojih učenika.Kad su u pitanju osnovne škole ukupno je na građeno 38 učenika, 33 nastavnika i 8 ekipa, a kod srednjih škola 31 učenik,23 profesora i 8 ekipa.
Treba posebno izdvojiti i istaći učenike Mariju Petrović iz Gimnazije Svetozar Marković te Savu Đokića iz PŠŠ Josif Pančić koji su osvojili prva mesta na republičkom nivou, kao i Reveku Pijevac koja je bila druga na međunarodnom takmičenju. Svaka čast surduličkoj lokalnoj samoupravi koja je ovog puta za najuspešnije učenike iz svog budžeta izdvojila čak milion i 71 hiljadu dinara.Nagrade najboljim učenicima,nastavnicima i profesorima uručila je predsednica opštine dr Aleksandra Popović.

U večernjim satima surdulička lokalna samouprava organizovala je u sali hotela “Srbija” za prosvetne radnike svih sedam osnovnih i tri srednje škole tradicionalni Svetosavski bal gde se uz pesme Ivane Kostić gostima obratio narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Novica Tončev, čestitajući im srpsku slavu Svetog Savu

A na dan najvećeg srpskog prosvetitelja obeležiće se u Božici, rodnom selu Novice i Ivice Tončeva , ime tamošnje osnovne škole.

Dragan Milošević

Takođe pročitajte

U Naučno tehnološkom parku Niš održan panel “NTP Niš kao alat regionalnog razvoja”

U četvrtak, 22. oktobra u Naučno tehnološkom parku Niš (NTP Niš) uz poštovanje svih propisanih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.