„Sunshine“ i „Jolly“ – najpopularnija zanatska piva

„Pravo pivo se sastoji od četiri elemenata voda, hmelj, slad i kvasac, nema praškova samo prirodni sastojci, odaju nam „recepturu“ iz porodične pivnice „Crow Brevery“ iz Vranova kod Smedereva.

pivo hmeljNa upravo završenom Festivalu zanatskog piva koje je minulog vikenda u Sokobanji organizovala niška pivnica „Ministarstvo“ predstavile su se šest pivnica među kojima su pored pomenutog „Crow“ i „Kabinet“, „Zebrew“ i „Salto“ iz Beograda, „Kum“ iz Šapca i kao specijalni gost „Primator“ iz Češke. Iako se mnogi prvi put susreću sa ovakvom vrstom napitka vladalo je veliko interesovanje. Ovo pivo godi onima koji vole da uživaju u njegovom ukusu, odnosno onima kojima je bitan kvalitet a ne kvantitet. Poenta je da ova piva nisu „slaba“, naprotiv, i male količine su dovoljne da vas „uhvati“ alkohol. Neka vas ne zavara što poneka imaju „sladunjav“ ukus koji dolazi isključivo od hmelja i to posebnim tehnikama.

Goran iz „Crow“ uputio nas je u osnove ukusa i sadržaja zanatskog piva.pivo crow

„Sunshine je pivo koje je “drajhopovano” ili kako se u našem narodu kaže „suvo zahmeljeno“.  U njemu nema banana, kako se to čini,  već su hmeljevi ti koji mu daju aromu voća.  Ovo pivo je najpopularnije među Beograđanima ali isto tako se lagano probija u svim ostalim delovima zemlje. Pivo „Jolly“ nema drajhopovanog hmelja tj. nema naknadnog suvog zahmeljavanja već u uhomljavanju ima jedan osnovni hmelj „Magnum“ koji mu daje tu neku malu gorčinu ali su sladovi ti koji mu daju tu slatkost, to je jedan sladunjavi lager, upućuje nas Goran.

 

Takođe pročitajte

Kupovinu stana u izgradnji: Kako se zaštititi i iskoristiti povoljne uslove

Ukoliko se trenutno nalazite u potrazi za nekretninom, investiranje u zgradu koja je u fazi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.