petak , 28 februara 2020

ŠUMSKA JAGODA – liker ili nektar života

Slatko od šumskih jagoda vam je sigurno poznato a da li ste nekada probali liker? Sve što se napravi od ovog voća je pravi doživljaj za čula ukusa i mirisa a liker je za prave hedoniste. Ovaj provereni recept otkrila nam je Danijela Ilić iz Grkinje kod Gadžinog Hana.

Šumska jagoda jedan je od najcenjenijih šumskih plodova a zbog svoje retkosti i teškog branja upotrebljava se na grame jer da biste ubrali kilogram potrebno je da prepešačite ceo dan, i to pod uslovom da znate gde treba da je tražite.

Za liker vam je potrebno vino, roze ili crveno 350 ml, divljih jagoda 350 grama, šećera 250 grama i rakije 100 ml.

Jagode očistiti , oprati i procediti, zatim vino staviti u manju šerpicu lagano zagrejati na ringli, pomeriti sa šporeta i ubaciti jagode pokriti i ostaviti da stoje 48 sati na sobnoj temperaturi.

Nakon toga procediti i tečnost staviti da lagano provri, pa dodati šećer promešati i skloniti sa vatre.

Kad se masa ohladi dodati rakiju ubaciti jagode u flašu preliti i kad malo odstoje nekih mesec dana konzumirati.

Uživajte!!!!!!!

Takođe pročitajte

“Mali čas dobrote” za prijateljstvo

Niške pčelice predstavom „Mali čas dobrote“ pridružile su se obeležavanju Međunarodnog dana prevencije vršnjačkog nasilja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.