Studenti Univerziteta u Nišu učesnici obrazovnog projekta “Compass”

Kompanija Delta Holding i studentske organizacije otvorile su, drugu godinu za redom, prijave za obrazovni projekat “Compass” namenjen studentima svih fakulteta Univerziteta iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Obrazovni projekat “Compass” se u Nišu sprovodi u saradnji sa partnerskom organizacijom, Studentskom Asocijacijom Nova Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu.
Mladi ljudi na drugoj, trećoj i završnim godinama studija imaće priliku da, od marta do oktobra ove godine, kroz predavanja i radionice, uče od Deltinih stručnjaka, posete Deltina imanja i fabrike, upoznaju se sa predsednikom i top menadžmentom kompanije. Tokom programa, učesnici će raditi na projektnom zadatku i studiji slučaja iz oblasti poslovanja kompanije koje će predstaviti u finalu Compass-a zakazanom za septembar 2020.

Prijave za program pod nazivom „Pronađi pravi put!” otvorene su od 3. do 16. februara na sajtu compass.rs. Broj mesta je ove godine proširen na 100, a selekcija će se sprovoditi na osnovu prijave i intervjua. Još jedna novina od ove godine je mogućnost da se za program prijave i studenti Univerziteta u Nišu.

Obrazovni program ‘Compass’ pokrenuli smo u martu 2019. zajedno sa Studentskom unijom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a zbog velikog interesovanja proširili smo prijave i na druge univerzitetske centre. Uspeli smo u nameri da studentima svih fakulteta omogućimo da već tokom studija zakorače u poslovni svet, steknu praktična znanja i vide kako izgleda vođenje biznisa u Srbiji.“ – objašnjava direktorka ljudskih resursa Delta Holdinga Monika Pejčić.

Studenti će tokom obrazovnog programa imati priliku da obiđu imanje “Podunavlje” na kome se nalazi najveći voćnjak u jugoistočnoj Evropi koji posluje u okviru Delta Agrara, salon automobila BMW, kao i fabrike, Yuhor, Danubius i Fun&Fit.

Zadovoljstvo je videti da velike kompanije odgovorno pristupaju profesionalnom razvoju studenata i podsticanju njihovog usavršavanja. Praktično iskustvo koje studenti imaju priliku da steknu u ovom i sličnim projektima omogućava im da se adekvatno poziciraju na tržištu rada nakon završenog fakulteta, kao i da svoja teorijska znanja primene praktično”- ističe Kristina Petrović ispred Studentske Asocijacije Nova.

Osim toga, studenti će slušati predavanja na temu liderstva, timskog rada, strateškog donošenja odluka, upravljanja vremenom, komunikacija i veština pregovaranja, a sve u cilju da ovladaju neophodnim znanjima kako bi, nakon formalnog obrazovanja, spremni zakoračili u poslovni svet.

Takođe pročitajte

Izložba Ivane I.Kostić u galeriji leskovačkog Narodnog muzeja

Otvaranje izložbe umetnice Ivane I. Kostić koje zakazano je za 25. septembar 2023. godine, sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.