Student Miloš Tošić pobednik u plivanju za Časni krst

Student Miloš Tošić ovogodišnji je pobednik Plivanja za Časni krst u Vlasini kod brane, u Vlasotincu. Ovaj dvadesetrogodišnji Vlasotinčanin, inače fudbalski sudija, drugi put je plivao na Bogojavljanje I ovoga puta pobedio u konkurenciji 36 učesnika među kojima su ove godine bila četvorica pripadnika Žandarmerije iz Niša i četvorica Rusa, radnika koji rade na pružnim prelazima.

„Bilo je sjajno, presrećan sam- izjavio je Miloš Tošić nakon izlaska iz reke čija je temperature danas bila 2 stepena, dok je temperature vazduha iznosila nula stepeni.

Ove godine, prvi put od početka organizovanja manifestacije, nije plivao mali Kristijan Pešić, sa ocem.

„Svake godine dobijamo nagrade, on kao najmlađi, ja kao najstariji učesnik. Ove godine prepustili smo drugima – rekao je njegov otac Lazar.

„Bogojavljensko plivanje za krst u Vlasotincu postalo je manifestacija koja prevazilazi lokalne okvire i opština Vlasotince će i ubuduće podržavati  ovakve skupove- rekao je zamenik predsednika opštine Boško Stančić.

Predsednik Udruženja Sveta Gora Atonska Srba Takić istakao je da je da činu plivanja pristupaju duboko verujući ljudi.

Nagrade nisu izostale ni ove godine. Zlatara Janković iz Novog Sada pobedniku je darivala zlatnik, Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske ikonu Svetog Jovana, Udruženje Vlasotinčana u Beogradu darovalo je najstarijeg. Porodica Đokić iz Vlasotinca darivala je najmlađeg plivača Aleksu Đorđevića koji je plivao u spomen tragično nastradalog Ognjena Kocića, učenika šestog razreda osnovne škole „Siniša Janić“

„Kao Ognjenova kuma htela sam da se ovom manifestacijom obeleži sećanje na njega. Dragan,Ognjenov otac je četvorostruku pobednik Časnog krsta, kaže Jelena Đokić.

Od Udruženja Loza svaki učesnik dobio je diplomu, majcu i knjigu o Vlasotincu. Posebna atrakcija bila je četvorogodišnja Nika koja se takođe prijavila za plivanje. Naravno, zbog godina joj nije dozvoljeno ali je ona ipak obukla bade mantil i sa bakom zagazila u hladnu Vlasinu.

U okviru Pihtijade, prateće manifestacije Plivanja za bogojavljenski krst, žiri je ocenio da je pihtije najbolje spremila Danica Miljković, drugo mesto pripalo je restoranu Moravac, a treće Slavici Branković.

Pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince, Plivanje za Časni krst u Vlasini organizovali su Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske, Udruženje Loza, Turistička organizacija, Kulturni centar i Sportsko-rekreativni centar Vlasina.

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.