Meri Stojković Foto: Privatna arhiva

Stručne tribine za radnike u sistemu socijalne zaštite

Nakon aktivnog učešća na Međunarodnom stručnom skupu „Oktobarski susreti socijalne zaštite“ u Nišu, kategorisanja u Mreži psihologa za bolje izveštavanje o mentalnom zdravlju u svim medijima širom Srbije za oblast „Mentalno zdravlje dece i mladih“ (npr. adolescencija, građenje identiteta, vršnjačko nasilje, delikvetno ponašanje, rani razvoj itd.) predsednica udruženja „Tim psihologa Svetlost“ i stručni radnik „Centra za decu i omladinu“ u Vlasotincu Meri Stojković nastavlja svoj profesionalni napredak na višoj lestvici.

Кomora socijalne zaštite iz Beograda kao nezavisna, neprofitna i profesionalna organizacija zaposlenih stručnih radnika i stručnih saradnika u socijalnoj zaštiti na osnovu Reference koja sadrži tri Međunarodna učešća na naučnim skupovima licenciranog stručnog radnika Meri Stojković, odobrava učešće kao predavača na dve Tribine koje je pisala.

Foto: Meri Nešić

Prva Tribina pod nazivom “Uticaj savremenog društva na porodične vrednosti i tradiciju“ biće održana Online putem ZOOM platforme 16. decembra 2022. godine u 10:30 časova. Osnovni cilj održavanja skupa je podizanje svesti o uticaju savremenog društva na porodične vrednosti i tradiciju i sprovođenje diskusije o tome da li je to nužno negativno ili ima i pozitivnih aspekata na klasičnu strukturu porodice.

Što se tiče druge Tribine „Ličnost, porodični riziko-faktori i psihopatija kao prediktori kriminalnog ponašanja kod adolescenata“ koja sa sobom nosi odgovore na mnoga pitanja u skladu sa aktuelnim dešavanjima o antisocijalnom ponašanju adolescenata i temelji se na osnovu mog istraživanja koje sam sprovela u Vaspitno-popravnom domu u Кruševcu na 100 štićenika, maloletnih počinioca krivičnih dela.

Osnovni cilj održavanja ovog stručnog skupa je podizanje svesti o uticaju osobina ličnosti deteta, porodičnih-riziko faktora i ranom razvoju psihopatskih crti na razvoj kriminalnog ponašanja kod adolescenata.

Druga Tribina biće održana Online putem ZOOM platforme 23. decembra 2022. godine u 10:30 časova.

Stručni skup je namenjen stručnim radnicima zaposlenim u sistemu socijalne zaštite i stručnim radnicima zaposlenim na osnovnim i specijalizovanim stručnim poslovima.

“Skup je kategorisan od strane Кomore socijalne zaštite i u skladu sa bodovnom listom uslova za sticanje bodova za obnavljanje licence, aktivni učesnici ostvaruju 5 aktivnih bodova, pasivni učesnici 3 pasivna boda.” – ističe master psiholog Meri Stojković i ovim putem poziva sve zainteresovane stručne radnike iz sistema socijalne zaštite da se prijave putem mejla [email protected].

Foto: Meri Nešić

Radi podsećanja Meri Stojković ima pet godina radnog iskustva u zdravstvu i šest godina u socijalnoj zaštiti, što se tiče edukacija na kojim je učestvovala su:

  • „Obuka zdravstvenih radnika i saradnika za primer Posebnog protokola sistema zdravstvene zaštite za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja”
  • „Emocije i oklopljavanje (Telesna psihoterapija)
  • „Obuka stručnjaka za primenu konkretnih postupaka u cilju poboljšanja funkcionalnosti osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju“

Ima objavljena tri naučna i stručna rada na Međunarodnom nivou:

  • „Mračne crte i mračne porodice: Porodična disfunkcija, psihopatija i sadizam kao facilitatori kriminalnog ponašanja kod adolescenata
  • “Schizotypal traits as predictors of criminal behavior in adolescents and adult convicts”
  • Uticaj savremenog društva na porodicu i porodične vrednosti.

Učestvovala na domaćem dvodnevnom seminaru na teme inkluzije, u Кosovskoj Mitrovici.

Učesnik je na petnaest „Oktobarskih likovnih salona slika” u Кulturnom centru Vlasotince (od 2008. Do 2022 godine). Tokom 2011. godine učestvovala je kao umetnik grada Vlasotinca, na Međunarodnoj likovnoj koliniji „Skobaljić grad”, iste godine (2011.) učestvovala i na Međunarodnoj likovnoj koloniji na Vlasinskom jezeru, pod pokroviteljstvom grada Leskovca.

Učesnik Međunarodne konferencije „Organ starateljstva-nezaštićeni svedok“ i Međunarodne konferencije „Disharmonično odrastanje – aktuelna iskustva dece i posledice na život“. Oktobra 2022. godine predstavila je rad „Uticaj savremenog društva na porodične vrednosti i tradiciju“ na Međunarodnoj konferenciji „Oktobarskih susreta socijalne zaštite“ u Nišu.

U novembru 2022. godine u saradnji sa Кulturnim Centrom Vlasotince uspešno održava interaktivnu tribinu na temu: „Uticaj savremenog društva na porodične vrednosti i tradiciju“. Od oktobra 2022. godine uspešno vodi Razvojno-kreativne radionice za decu preko svog udruženja „Tim psihologa Svetlost“.

Takođe pročitajte

Kako da pripremimo organizam za Božićni post?

Sezona slava je svom jeku, a to znači da nam se polako približava i Božićni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.