utorak , 7 februara 2023
Meri Stojković Foto: Privatna arhiva

Stručne tribine za radnike u sistemu socijalne zaštite

Nakon aktivnog učešća na Međunarodnom stručnom skupu „Oktobarski susreti socijalne zaštite“ u Nišu, kategorisanja u Mreži psihologa za bolje izveštavanje o mentalnom zdravlju u svim medijima širom Srbije za oblast „Mentalno zdravlje dece i mladih“ (npr. adolescencija, građenje identiteta, vršnjačko nasilje, delikvetno ponašanje, rani razvoj itd.) predsednica udruženja „Tim psihologa Svetlost“ i stručni radnik „Centra za decu i omladinu“ u Vlasotincu Meri Stojković nastavlja svoj profesionalni napredak na višoj lestvici.

Кomora socijalne zaštite iz Beograda kao nezavisna, neprofitna i profesionalna organizacija zaposlenih stručnih radnika i stručnih saradnika u socijalnoj zaštiti na osnovu Reference koja sadrži tri Međunarodna učešća na naučnim skupovima licenciranog stručnog radnika Meri Stojković, odobrava učešće kao predavača na dve Tribine koje je pisala.

Foto: Meri Nešić

Prva Tribina pod nazivom “Uticaj savremenog društva na porodične vrednosti i tradiciju“ biće održana Online putem ZOOM platforme 16. decembra 2022. godine u 10:30 časova. Osnovni cilj održavanja skupa je podizanje svesti o uticaju savremenog društva na porodične vrednosti i tradiciju i sprovođenje diskusije o tome da li je to nužno negativno ili ima i pozitivnih aspekata na klasičnu strukturu porodice.

Što se tiče druge Tribine „Ličnost, porodični riziko-faktori i psihopatija kao prediktori kriminalnog ponašanja kod adolescenata“ koja sa sobom nosi odgovore na mnoga pitanja u skladu sa aktuelnim dešavanjima o antisocijalnom ponašanju adolescenata i temelji se na osnovu mog istraživanja koje sam sprovela u Vaspitno-popravnom domu u Кruševcu na 100 štićenika, maloletnih počinioca krivičnih dela.

Osnovni cilj održavanja ovog stručnog skupa je podizanje svesti o uticaju osobina ličnosti deteta, porodičnih-riziko faktora i ranom razvoju psihopatskih crti na razvoj kriminalnog ponašanja kod adolescenata.

Druga Tribina biće održana Online putem ZOOM platforme 23. decembra 2022. godine u 10:30 časova.

Stručni skup je namenjen stručnim radnicima zaposlenim u sistemu socijalne zaštite i stručnim radnicima zaposlenim na osnovnim i specijalizovanim stručnim poslovima.

“Skup je kategorisan od strane Кomore socijalne zaštite i u skladu sa bodovnom listom uslova za sticanje bodova za obnavljanje licence, aktivni učesnici ostvaruju 5 aktivnih bodova, pasivni učesnici 3 pasivna boda.” – ističe master psiholog Meri Stojković i ovim putem poziva sve zainteresovane stručne radnike iz sistema socijalne zaštite da se prijave putem mejla [email protected]

Foto: Meri Nešić

Radi podsećanja Meri Stojković ima pet godina radnog iskustva u zdravstvu i šest godina u socijalnoj zaštiti, što se tiče edukacija na kojim je učestvovala su:

  • „Obuka zdravstvenih radnika i saradnika za primer Posebnog protokola sistema zdravstvene zaštite za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja”
  • „Emocije i oklopljavanje (Telesna psihoterapija)
  • „Obuka stručnjaka za primenu konkretnih postupaka u cilju poboljšanja funkcionalnosti osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju“

Ima objavljena tri naučna i stručna rada na Međunarodnom nivou:

  • „Mračne crte i mračne porodice: Porodična disfunkcija, psihopatija i sadizam kao facilitatori kriminalnog ponašanja kod adolescenata
  • “Schizotypal traits as predictors of criminal behavior in adolescents and adult convicts”
  • Uticaj savremenog društva na porodicu i porodične vrednosti.

Učestvovala na domaćem dvodnevnom seminaru na teme inkluzije, u Кosovskoj Mitrovici.

Učesnik je na petnaest „Oktobarskih likovnih salona slika” u Кulturnom centru Vlasotince (od 2008. Do 2022 godine). Tokom 2011. godine učestvovala je kao umetnik grada Vlasotinca, na Međunarodnoj likovnoj koliniji „Skobaljić grad”, iste godine (2011.) učestvovala i na Međunarodnoj likovnoj koloniji na Vlasinskom jezeru, pod pokroviteljstvom grada Leskovca.

Učesnik Međunarodne konferencije „Organ starateljstva-nezaštićeni svedok“ i Međunarodne konferencije „Disharmonično odrastanje – aktuelna iskustva dece i posledice na život“. Oktobra 2022. godine predstavila je rad „Uticaj savremenog društva na porodične vrednosti i tradiciju“ na Međunarodnoj konferenciji „Oktobarskih susreta socijalne zaštite“ u Nišu.

U novembru 2022. godine u saradnji sa Кulturnim Centrom Vlasotince uspešno održava interaktivnu tribinu na temu: „Uticaj savremenog društva na porodične vrednosti i tradiciju“. Od oktobra 2022. godine uspešno vodi Razvojno-kreativne radionice za decu preko svog udruženja „Tim psihologa Svetlost“.

Takođe pročitajte

Popusti na sajtu vulkani.rs povodom Dana zaljubljenih

Želite nekome da poklonite nešto vredno? Odlučite se za knjigu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.