subota , 4 februara 2023

Strategije za mlade Grada Niša za period 2021. – 2026. godine i Akcioni plan za njeno sprovođenje

Grad Niš nedavno je pokrenuo proces izrade Strategije za mlade Grada Niša za period 2021. – 2026. godine i Akcionog plana za njeno sprovođenje. Inicijativu za izradu nove Strategije za mlade pokrenula je Kancelarija za mlade Grada Niša, zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom „Jug“.

Inače, Strategija za mlade predstavlja osnovni dokument javne politike, kojim se na celovit način utvrđuje strateški pravac delovanja i javne politike u oblasti planiranja i sprovođenja omladinske politike – definiše prioritetne oblasti za mlade i aktivnosti koje odgovaraju na specifične potrebe mladih Grada Niša. Usvaja se, po pravilu, za period od 5 do 7 godina.

Podsetimo, pre nego li je uopšte započet proces izrade, na platou ispred Oficirskog doma organizovano je veliko predstavljanje ideje o izradi Strategije za mlade, kome je prisustvovao veliki broj mladih ljudi. Nakon okruglog stola usledile su ankete, koje su se bavile pitanjima mladih.

„Negde svojim delovanjem želimo da budemo primer transparentnosti i nadam se da smo sada na dobrom putu. Dosta nam znači podrška mladih iz naše lokalne zajednice, ovaj dokument se tiče svih nas“ – izjavio je Jovan Milić, ispred Kancelarije za mlade Grada Niša i dodao: „Sada nas očekuje formiranje radnih grupa, radićemo dodatna istraživanja o potrebama mladih i zato nam je potrebna pomoć i podrška svih vas“.

Kancelarija za mlade Grada Niša poziva mlade da se priključe procesu izrade strategije za mlade Grada Niša za period 2021. – 2026. sa Akcionim planom za njeno sprovođenje.

“Pozivamo vas da se priključite procesu izrade Strategije za mlade Grada Niša za period 2021. – 2026. godine. Potrebna nam je i Vaša pomoć! Prijavite se sa osnovnim kontakt podacima, nakon Vaše prijave očekujte naš poziv i raspoređivanje u radne grupe na osnovu vaših interesovanja“ – navodi se u pozivu Kancelarije za mlade.

Rok za prijavu zainteresovanih lica je 17.12.2021. do 15.30č. Prijave slati na mejl adresu: [email protected] ili poštom na:
Grad Niš, Gradska uprava za društvene delatnosti Grada Niša, Kancelarija za mlade Grada Niša, Prijezdina br.1 , 18 000 Grad Niš.

Takođe pročitajte

Besplatne projekcije filmova u Кulturnom centru Vlasotince

Posetioci vlasotinačkog bioskopa, od četvrtka 2.februara, moći će da uživaju u filmskim projekcijama reprodukovanim na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.