subota , 8 avgusta 2020

Sto poslastičara na Međunarodnom takmičenju u pripremanju torti i kolača

Preko sto izlagača na Međunarodnom takmičenju u pripremanju torti i kolača u Nišu predstavilo je svoje radove žiriju ali i mnogobrojnim posetiocima koji se mogli da vide i degustiraju neke od izloženih malih umetničkih dela poslastičara.
Predsednik Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš (UUTP) Zoran Mirašević rekao je da nikada do sada nije bilo ovoliko radova i da su na ovom, jedanaestom po redu takmičenju, morali i da odbiju neke radove jer nije bilo prostora u restoranu Doma vojske, gde se ova manifestacija održava svake godine, da se izlože svi prijavljeni radovi.

“Radovi su izuzetno lepi, a najbolje ćemo nagraditi peharima za najbolju svečanu tortu, najbolju dečiju tortu, svadbenu tortu kao i za najbolje kolače i slatki sto, kaže Mirašević.
Predstavnik Udruženja ugostitelja iz Makedonije Miki Angelovski rekao nam je da je ovo već drugi put da on sa svojim kolegama učestvuje na ovoj manifestaciji.

Nišlije su imale više predstavnika na takmičenju u svim kategorijama ali najveću pažnju privukao je štand jedne od najpoznatijih niških poslastičarnica “Lotos”.
Bračni par Kristina i Aleksandar Maljević predstavili su po prvi put svoju ponudu torti i kolača na ovoj manifestaciji, a takmičiće se u svih pet kategorija.

“Prošle godine smo izlagali u Italiji i nismo mogli da se takmičimo i ovde ali smo ove godine zato rado došli da učestvujemo, tamo smo osvojili prvo mesto za svadbenu tortu, treće za dečiju. Sada smo za dečiju tortu izabarli motive iz crtanih filmova, jedna od torti je sa motivima iz crtanog filma gde je predstavljen podvodni svet, što nije nimalo lako da se verodostojno prikaže ali su ti motivi sada jako popularni, kaže Maljević.
Članica Žirija iz Niša Branka Plavšić kazala je da se ocenjuje pre svega estetika i lepota rada, orginalnost u izradi rada, ekonomičnost koja je jako bitna, kreativnost kao i da je zabranjeno korišćenje veštačkih materijala i tvorevina na izloženim tortama i kolačima.

Takođe pročitajte

Takmičenje za Frankofonu pesmu ove godine u onlajn formatu

U petak od 19 sati petnaest takmičara boriće se za titulu pobednika takmičenja za Frankofonu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.