Stipendije za 196 najboljih studenata

Najbolji studenti Univerziteta u Nišu, njih 196 od kojih čak 30 sa prosečnom ocenom 10, dobili su u petak „Dositejeve“ stipendije koje će im omogućiti da u toku naredne školske godine dobijaju po 30.000 dinara mesečno.

Stipendije Fonda za mlade talente njima su u Oficirskom domu u Nišu u petak uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

„Biti stipendista Fonda za mlade talente je s jedne strane ogromna čast i privilegija, a sa druge stane odgovornost prema vama samima, vašim roditeljima, profesorima, vršnjacima i budućim generacijama koje se ugledaju na vas i koje uče da je danas ulagati u znanje investicija za budućnost i bolji prosperitet svih nas“ – poručio je Udovičić niškim studentima.

Gradonačelnik Niša istakao je ovom prilikom zadovoljstvo da je nagrađena još jedna generacija najboljih studenata, ali i obavezu Grada da tim ljudima omogući radna mesta i uslove da to stečeno znanje iskoriste.

Mi kao grad moramo da vidimo kao sutra možemo da obezbedimo da upravo ti potencijali i to njihovo znanje budu iskorišćeni i na širem društvenom planu razvoja zajednice. U tom smislu možemo se pohvaliti da zajedno sa Vladom činimo velike napore, a jedan od najznačajnijih projekata jeste onaj koji će krenuti za mesec i po dana, a to je izgradnja Naučno-istraživačkog centra na Balkanu.“

Jedna od najboljih među stipendistima Jovana Stojković, studentkinja završne godine na Medicinskom fakultetu, izjavila je da stipendija „Dositej“ predstavlja veliku pomoć akademicima, ali i da je to podstrek da nastave sa uspešnim studijama.

„Lepo je da država na ovj način misli na nas. Meni će novac od stipendije puno značiti za kasnije jer planiram da upišem specijalizaciju za kardiologiju“ – istakla je Stojkovićeva

Takođe pročitajte

Dela Petra Čuja u poljima lavande u Tamnjanici

Polja lavande u Tamnjanici 29.juna po četvrti put biće galerija na otvorenom a svoja dela …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.