nedelja , 11 aprila 2021

Stigla oprema za novoosnovano tursko preduzeće “Lebanteks”

Četiri, od ukupno dvadeset šlepera, sa opremom za novu fabriku u Lebanu koju će otvoriti turska kompanija “Ormo” stigla su u ovu varošicu.Koliko je ova investicija bitna za Lebančane, gde godinama nije bilo novih investicija, govori i činjenica da je u kabinetu predsednika opštine Lebane Zorana Ilića, održana konferencija za novinare povodom dolaska opreme.

„ Ovo je jedan izuzetno značajan događaj za opštinu Lebane i njene građane i mogu da vas obavestim da su stigli prvi kamioni sa opremom za buduću fabriku koja treba da se otvori u Lebanu pod nazivom „LebanTeks“ turske kompanije „Ormo“ iz Turske, kazao je Ilić koji se posebno zahvalio Besimu Minkari , predstavniku turske kompanije „Ormo“ koji je od samog početka koordinirao rad i dolazak kompanije u Lebane.

“Ovo je ozbiljan događaj i početak jednog novog poglavlja u razvoju Lebana. Rok početka rada nove fabrike je do 8. novembra , to su naši planovi i rokovi koje smo sebi zacrtali i o tome obavestili nadležne. Normalno je da u fazi realizacije sprovedenih rokova postoje i određeni problemi koji se javljaju kod svake rekonstrukcije i vezani su za određenu zakonsku regulativu.

Fabrika bi trebalo da uposli od 300 do 350 radnika, međutim punim kapacitetom prerade vunice, tačnije oko 15 tona vunice dnevno, broj potrebnih radnika bi bio 450.

Zavisno od stepena obuke i brzine kojom se budu obučavali ljudi, broj radnika će biti povećan u narednom periodu.

Novinarima se obratio i Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga koji je rekao da je data puna podrška investitoru iz Turske od strane privredne komore

“Vrlo je zanimljivo da turski investitor, ukoliko bude zadovoljan onim što započne u Lebanu a nema razloga za suprotnim jer imaju maksimalnu podršku lokalne samouprave i Vlade RS koja je sve ovo omogućila, da u narednih nekoliko dana krene u pregovore sa još jednim investitorom, tako da očekujemo da će pored ovih biti prisutni još neki investitori takođe iz tekstilne branše, obzirom da je ovo takav kraj, da imamo dosta kadrova koji su školovani u tekstilnom smeru a takođe imamo i školske ustanove koje upravo mogu da doprinesu osposobljavanju stručnog kadra i u realizaciji programa zapošljavanja i realizaciji programa ekonomskog razvoja opštine Lebane i okolnih opština, rekao je Goran Jović.

Takođe pročitajte

Izazovi Srbije u dostizanju ciljeva na Svetski dan zdravlja

Pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije 7. aprila svake godine od 1948. obeležava se Svetski dan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.