Stigao je Istorijski zabavnik 2 – Nastavak istorijskih priča koje niste učili u školi

Posle velikog uspeha prve knjige „Istorijski zabavnik: ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave”, koju je autorka i blogerka Aleksandra Bogdanović objavila u februaru 2021. godine, nastavak nesvakidašnje istorijske publikacije bio je logičan i dugo očekivan.

Kako sama autorka kaže, veoma brzo je postalo jasno da je toliko zanimljivih istorijskih priča ostalo neispričano, te veliki broj likova vrednih pomena nije dobio svoj prostor u prvom delu knjige, pa je postalo neophodno ispraviti taj propust.

Aleksandra Bogdanović

„Na neki način, dugovala sam nastavak priče svojim čitaocima. Pozitivne reakcije na prvu knjigu prevazišle su sva očekivanja. Kada za tri nedelje rasprodate tiraž i kada u prvoj godini stignete do petog, onda je to neverovatna čast, ali i velika obaveza i odgovornost za svaki naredni korak”, smatra autorka Aleksandra Bogdanović.

Istorija naroda sa naših prostora ima toliko zaslužnih pojedinaca koje su mnogi, nepravedno zaboravili, tako da je Istorijski zabavnik 2 pokušaj da se ta greška ispravi i da se jedan broj tih ličnosti vrati u fokus pažnje čitalaca i ljubitelja istorijskih zanimljivosti.

Istorijski zabavnik 2 bavi se ličnostima iz 19. i 20. veka, koji predstavljaju neverovatnu lepezu imena, za koja najverovatnije nikada niste čuli. S obzirom na činjenicu da su u prvom delu knjige bračni partneri pojedinih istorijskih ličnosti ostali u zapećku, jedno poglavlje u novoj knjizi posvećeno je upravo velikim ljubavnim pričama.

Pred ljubiteljima istorije nalazi se prava poslastica ispisana ćirilicom na 251 strani, puna zanimljivih sadržaja i priča kojima je autorka udahnula novi život. Kao i prvu knjigu, Istorijski zabavnik 2 je objavilo Jež izdavaštvo, pa izdanje po promotivnoj ceni možete kupiti na njihovom sajtu, a očekuje se i skora prodaja u svim većim knjižarama širom Srbije.

 

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.