Stefan Jović Foto: Branko Starčević

Stefan Jović na otvorenom času košarke u Nišu

Koliko dece iz Niša sanja da napravi dvokorak ka ostvarenju košarkaških snova i da krene stopama Stefana Jovića?

Plejmejker Srbije podržaće dečake i devojčice iz svog rodnog grada na spektaklu 17. aprila, na Mozzartovom terenu koji je dobio ime baš po sjajnom organizatoru igre i osvajaču medalja sa nacionalnim timom.

Uz asistenciju kompanije Mozzart, 70 dece će šest meseci moći da trenira u SC „Šivara“ bez ikakve nadoknade, a projekat se realizuje u saradnji sa KK Marinos. Klince će podučavati treneri Nikola Bogdanović i Marko Milović, a najbolji polaznici škole će kao nagradu dobiti kartu za prestižni kamp Miloša Teodosića (Teo 4).

Promo 

Prijave za čas košarke su otvorene do 15. aprila u ponoć, a mogu se slati na adresu [email protected].

Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam deo ovog sjajnog tima, a hvala kompaniji Mozzart što će kroz ovu akciju spojiti decu sa njihovim uzorima. Zajedno možemo da ih motivišemo i ukažemo na to koliko je važno da se bave sportom, bez obzira na to da li sanjaju medalje koje smo osvajali ili samo žele da budu aktivni i treniraju. Znam koliko će ovaj događaj značiti deci iz Niša i radujem se javnom času košarke u mom rodnom gradu. Neka sport bude dostupan svoj deci – ističe Stefan Jović i poziva roditelje da svoju decu prijave do 15. aprila.

Školica u Nišu je jedna od četiri koja se organizuje u sklopu Mozzartovog projekta Besplatne škole sporta. U toku su prijave i za fudbal (Beograd, dečaci od 7-10 godina, selekciju pravi Aleksandar Katai 10. aprila), rukomet (Aranđelovac, dečaci i devojčice od 8 do 13, javni čas 25. aprila sa Ratkom Nikolićem) i odbojku (Beograd, devojčice od 8 do 11, Vesna Čitaković dolazi na otvoreni čas 8. maja).

Brojni reprezentativci i šampioni podržali su ovu akciju, a među njima i košarkaš Vanja Marinković.

BIOGRAFIJE TRENERA U BESPLATNOJ ŠKOLI KOŠARKE

NIKOLA BOGDANOVIĆ
Obrazovanje: viši košarkaški trener. Radio je u klubovima: KK Nibak Niš – škola košarke, OKK Radnički Niš – prvi trener juniorske ekipe, ŽKK Student Niš – prvi trener kadetske ekipe, ŽKK Student Niš – prvi trener seniorske ekipe, KK Ergonom Niš – pomoćni trener seniorske ekipe, KK Ergonom Niš – pomoćni trener seniorske ekipe, KK Sinđelic Niš – prvi trener seniorske ekipe, KK Konstantin Niš – pomoćni trener seniorske ekipe, KK Fair Play Niš – prvi trener juniorske ekipe.

MARKO MILOVIĆ
Licencirani trener Košarkaškog saveza Srbije od 2013. godine. Sportski direktor KK Marinos i trener juniorskog sastava KK Marinos. Diplomirao na Univerzitetu u Prištini, na Fakultetu za sport i Fakultetu za fizičko obrazovanje, 2001-2009.
Ranija karijera: Trener najmlađih kategorija (do 10 godina) u Košarkaškom klubu KK Junior iz Niša od 2014. Trener prve ekipe u Košarkaškom klubu KK Jastrebac iz Aleksinca od 2013. do 2015. godine. Kup najmlađih kategorija (do 10 godina) u Košarkaškom klubu KK Nibac od 2010. do 2012. godine. Trener najmlađih kategorija do 15 godina, do 18 godina u Košarkaškom klubu KK Niš od 2003. do 2010. godine

Takođe pročitajte

Kako prepoznati krivu kičmu kod dece?

1. Šta je uzrok nastanka skolioze? Za nastanak skolioze se obično okrivljuje fizička neaktivnost, loše …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.