foto Branko Dimić

„Staza zdravlja“ od Starog groblja do Manastirišta

Iz Fondacije Divac finansiraće uređenje “Staze zdravlja Stranje” u dužini 1,7 kilometara za koju je projekat podnela neformalna grupa mladih „Mladi i zdravi“ iz Vlasotinca.

staza zdravlja raskrsnicaUređenjem je predviđeno postavljanje  informativne table, putokaza i klupa na postojećem nekategorisanom putu koji polazi od Starog groblja i završava na ulasku u Čarobnu dolinu na izlazu iz naselja Manastirišta. Tako da će već idućeg meseca Vlasotinčani i zvanično dobiti prvi stazu zdravlja.vlasotince staro groblje amfiteatar

„Informativna tabla bi bila postavljena na putnom prilazu Starom groblju iz Njegoševe ulice, putokaz 1 na početku puta iza restorana Lovac sa leve strane. Putokaz 2 na prvoj raskrsnici puta na ulazu u Maričkino sa leve strane, a zatim bi naredna 6 putokaza bila raspoređena na razdaljini od po 150 metara od drugog putokaza do ulaska u naselje, otkriva nam Nataša Đokić Živković, direktorka Turističke organizacije Vlasotinca.staza zdravlja put

Drugi putokaz biće postavljen na raskrsnici u naselju Manastirište prema mostu na reci Vlasini sa leve strane i na kraju Informativna tabla na ulasku u područje Čarobne doline, odn. raskrsnica prema fudbalskom igralištu „MSK“ Manastirište.

staza zdravlja carobna dolinaKlupe od drvenih oblica, rustičnog izgleda, bile bi postavljene sa leve strane nekategorisanog puta Stranje Rid, na raskrsnici puta za Maričkino, zatim tri klupe na razdaljini od prve na 250 metara jedna od druge do naselja Manastirište i peta klupa na ulasku u Čarobnu dolinu.
Predračunska vrednost radova na Stazi zdravlja je 80 hiljada  dinara.

Takođe pročitajte

Mentalno zdravlje od A do Š: Kako odabrati pravog psihoterapeuta?

Za Koga si? Varate se. Ovo nije pitanje za navijače, niti za bilo kakvu polarizaciju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.