Staša Nikolić zvezda američke vampirske sage “Subspicies 5”

U petom nastavku filma “Podvrste” u režiji Teda Nikolau mlada glumica Staša Nikolić (24)  iz Niša tumači glavni ženski lik, nežnu Ariel koja postaje opasni vampir. Živopisne scene ovih dana snimaju se u Pirotu i Nišu a partner joj je miljenik filmske publike Andreas Hove, američki glumac danskog porekla.
Staša je uspela da kao najbolji diplomac FDU, u klasi profesorke Marije Milenković upiše postdiplomske studije na Moskovskoj akademiji a izdledna joj je i holivudska karijera jer je od oktobra očekuje snimanje još jednog filma.
Prve glumačke korake napravila u Akademskom pozorištu u Nišu gde se odmah pokazalo da je rođena za glumu tako da je Fakultet dramskih umetnosti bio logični sled. Otkriva nam da je za nju gluma izazov, bez obzira da li je u pitanje pozorište ili film, i da je za glumca najvažnije da veruje u to što glumi. Američki reditelj je zahtevan a za kolegu Hove kaže da je zaštitnički nastrojen i da hoće da pomogne. Ulogu je dobila na kastingu na kome su se prijavile glumice iz cele Evrope. Nije očekivala da će baš njoj zapasti glavna uloga.

“Provela sam skoro dve godine u Rusiji tako da sam se bojala da će se osetiti moj ruski akcenat ali reditelj kaže da je moj engleski perfektan i da mi nije potreban lektor. Iskreno, odrasla sam na američkoj kinematografije i tek sam kasnije na studijama upoznala domaći film. Ljubav prema ruskoj kinematrografiji je nešto što se desilo i u Moskvi sam nadogradila sve ono što sam naučila tokom studija u Beogradu, kaže Staša koja pleni slovenskom lepotom, pravilnim crtama lica, stasom i bujnom kosom, poput holivudskih diva iz zlatnog doba Holivuda.
“Prija mi rad sa Amerinacima jer su dosta opušteni, smireni i sve rešavaju bez tenzija, prosto su majstori improvizacije. Pre neki dan je reditelj izmislio dve scene na licu mesta i dodao mi novi tekst. S druge strane, Rusi su dosta strogi i perfekcionisti, oni vole da je sve pod konac. Dobro je što su mi se te dve suprotnosti desile na početku karijere jer takvo iskustvo samo može da pomogne, veli Staša koja ističe da je dobro što se naša zemlja otvorila za filmsku industriju jer je to prilika da se iskoriste lepote Srbije. Film “Podvrste” snima se i u Beogradu, na Kalemegdanu. U Nišu će kao set poslužiti Tvrđava dok su okolina Pirota i Stara planina oduševila američke filmadžije.
“Mislim da ni sami nismo svesni kojoj smo lepotom okruženi dok to ne vidimo na filmskom platnu. Tokom snimanja sam otkrila šta sve skriva Kalemegdan, veli Staša kojoj nije bilo lako da lagano odevena, u spavaćici i haljinama, ovih dana po kiši i niskim temperaturama snima scene u okolini Pirota.
“Film će početi da se prikazuje početkom godine i malo je reći da sa nestrpljenjem očekujem reakcuju publike širom sveta, kaže Staša.

Staša je član Beogradskog dramskog pozorišta gde je tumači glavni lik u predstavi “Zaljubljeni Šekspir” u režiji Ane Tomović. Kada nije posvećena glumi Staša se bavi muzikom ili slikanjem.
“Ja sam jedna dosadna umetnička duša, šali se naša sagovornica.

Staša se oprobala i u indijskom filmu koji je sniman u Beogradu i veli da je i to bilo nezaboravno iskustvo.
“Glumila sam evropsku groficu tako da to nije bila neka noseća uloga ali mi je drago da sam mogla da osetim kako to izgleda. Bolivud je priča za sebe, ni nalik glumi koju sam učila i kojom se sada bavim, kaže Staša.

Takođe pročitajte

Tampon zona uživo u Nišu: Novi talas patrijarhata i mizoginije na internetu i šta sa njim

Uprkos snažnom talasu ženskih glasova i sve brojnijim inicijativama za umrežavanje žena koje nam omogućava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.