Stančiće obradovao serijal „S Tamarom u akciji“

Porodica Stančić iz vlasotinačkog sela Šišave jedna je od desetak sa juga Srbije koja će zahvaljujući televizijskoj emisiji „S Tamarom u akciji“ dobiti pristojan dom.

DSC_0018“Radi se o renoviranju kuće u kojoj živi petočlana porodica, majka sa dvoje dece, baka i deka. Oni su živeli u kući bez kupatila, bez fasade, baš porodica kojoj je neophodna pomoć. Za učešće u serijalu su ih prijavile komšije. Mi smo došli, naši arhitekti i šef gradilišta su najpre pregledali prostor i kuću koju trebamo osposobiti za stanovanje za pet dana. Potom su došli i majstori i počeli smo sa renoviranjem kuće porodice Stančić. Da ne govorimo detalje o iznenađenju porodice kada smo zakucali na njihova vrata, neka to gledaoci vide u emisiji koja će se na Javnom servisu emitovati tokom oktobra meseca, kaže autorka emisije Tamara Grujić.

Druga sezona emisije “S Tamarom u akciji” počela je da se snima krajem avgusta na teritoriji juga Srbije. Jesenji serijal imaće 16 epizoda, a snimaće se na području Jablaničkog , Niškog, Topličkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga.
“U pitanju je nasa stara humanitarna akcija socijalno ugrožene porodice koje žive u ovim okruzima dobijaju renoviran dom. U realizaciji akcija imali smo saradnju sa centrima socijalne zaštite i lokalnim samoupravama gde se kuće renoviraju. Za učešće u akcijama mnoge porodice su se same prijavljivale između serijala poštom, netom ili putem društvenih mreža, pojašnjava Tamara.14344135_538498213012771_5585682688709208484_n
Inače, format emisije je malo promenjen tako da gledaoci sem gradilišta mogu tokom serijala da upoznaju mesto, grad i okolinu gde ekipa emisije boravi tokom snimanja.
“Naš narod nema naviku da putuje, imam utisak da ne poznajemo našu zemlju onako kako bi trebalo. Postoje mnogo fascinatnih mesta okojima mogu da se ispričaju divne priče o kulturi, kultrnoj baštini tradiciji mesta gde smo boravili – ističe Tamara Grujić.
Gradilište u Šišavi juče su posetili oko tridesetak novinara iz Srbije i uverili se da su radovi u jeku, da se kuća polako ali sigurno priprema za useljenje porodice.
“Radove izvodimo po planiranoj dinamici, sve ide onako kako treba. I biće sve završeno za pet dana – kaže Ivan Božilović, šef gradilišta.
Majstorima su se pridužili i pomažu fasaderi iz Vlasotinca, a njihov šef Miodrag Nikolić, koji je i predsednik Moto kluba BMV iz Vlasotinca rekao nam je da je njegova ekipa uvek spremna da pomogne i da se uključi u humanitarne akcije.
Nakon obilaska gradilišta novinari su posetili i nastavili druženje sa domaćinima u etno domaćinstvu porodice Stojčić u selu Dobroviš.

Takođe pročitajte

Vlasina fest otvara sezonu kupanja na „vlasotinačkom moru“

Ovog vikenda u Vlasotincu se održava treći  Vlasina fest, manifestacija kojom se zvanično otvara kupališna …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.