“Stambolijskom” pet zvezdice u ugostiteljstvu

Niškom  restoranu „Stambolijski“  Udruženje ugostitelja „Hores“ na osnovu kriterijuma kao što su uređenje i oprema ali i kvalitet usluga dodelio je ocenu „pet zvezdica“ HORESSTARS.

Prema rečima Georgi Genova iz Horesa ovakva kategorizacoja restorana počela je 1.juna a pored niškog „pet zvezdica“ dobio je i „Franš“ u Beogradu a u toku je postupak za kategorizaciju restorana u Kruševcu, Novom Sadu, Zlatiboru i Kopaoniku.
“Rešenje „Horesstars“ dodeljuje se na tri godine. U kojoj meri su ugostitelji ispunili standarde gosti mogu da se informišu preko našeg sajta, navodi Genov i dodaje da od 2010.godine restorani nisu bili obuhvaćeni obaveznom kategorizacijom ali da se u međuvremenu iskristalisala potreba da se standardizuje ponuda restorana u Srbiji.

“HORES je preuzeo inicijativu za izradu Pravilnika o standardima za dobrovoljnu kategorizaciju restorana. Dodela “HOresstars” počela je od 1.juna i zadovoljni smo interesovanjem ugostitelja, otkriva Genov.
Restoran „Stambolijski“ otvoren je pre samo dve godine a vlasnici Jasna i Filip Zdravković ističu da su jedini u Nišu gde može da se jede „balkanska kuhinja na moderan način“.

“Insistirali smo na visokim standardima u ugostiteljstvu to je prepoznao HORES i ponudio nam da se kategorišemo. Nudimo najbolju u odnosu na kvalitet, vršimo konstantne obuke sa osobljem i imamo najveće standarde u oblasti hrane i usluge. Zapošljavamo 40 radnika. Kuhinja je bazirana na balkanskoj kuhinji što je novi pravac možete da probate samo kod nas u Nišu. Stara, tradicionalna srpska jela ali na novi način. Saša Mišić iz “Paklene kuhinje” je sastavio jelovnik što se pokazalo kao pravi pogodak, navode vlasnici.

Uroš Parlić, direktor TON kaže da je veliki plus za turizam u Nišu.

“Niš je i do sada pokazivao gostoprimljivost na opšte zadovoljstvo turista, a sada postoji i dokaz za to. Uprkos tehničkim problemima i ono što uvek muči turističku prirodu, nezadrživo se povećava broj stranih turista. Ovo će biti samo razlog više da turisti dolaze svake godine u što većem broju, naveo je Parlić.

Takođe pročitajte

Rekonstrukcija niške toplane donosi smanjenje štetnih gasova

Rekonstrukcija opreme u najvećoj niškoj toplani Krivi vir koja treba da se završi u ovoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.