All-focus

ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU – bicikle i tableti najboljima

U Tegošnici održano je tradiocionalno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćajnih pravila „Šta znaš o saobraćaju“.

Takmičili su se učenici od četvrtog do osmog razreda, njih 56, iz škola u Vlasotincu, Svođu, Šišavi, Gložanu, Kruševici, Prisjanu i Tegošnici. Oni su bili podeljeni u dve kategorije i pokazivali su svoje znanje u rešavanju testova i u vožnji bicikala na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu. Četvoro učenika plasiralo se na okružno takmičenje.

Nedica Mitrović i Danilo Stojanović, učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Tegošnice, osvojili su najviše bodova u „B“ kategoriji i nagrađeni su biciklama, a u „C“ kategoriji najviše poena osvojili su Milica Ilić, učenica OŠ „Dositej Obradović“  iz Svođa i Mateja Stanojević, učenik OŠ „8.oktobar“ iz Vlasotinca, koji je kao najbolji među najboljima, pored bicikla, dobio na poklon i tablet računar.

Nagrade su im uručili predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Tegošnici  Ratko Ilić.

“Ove godine odlučili smo da pored bicikla, najboljem učesniku darujemo i tablet računar. Trudićemo se da svake sledeće godine iznenađujemo učenike novim i drugačijim poklonima. Neka oni budu i vid motivacije i poziv na druženje u ovako prijatnom ambijentu – rekao je direktor Ratko Ilić.

“Opština Vlasotince je i ove godine, kao i prethodnih, podržala ovo takmičenje, kroz koje deca, ne samo da uče, već i stiču nova poznanstva i grade prijateljstva – dodao je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

Takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćajnih pravila „Šta znaš o saobraćaju“ ove godine po 49.put organizovao je Auto-moto savez Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, škola i sponzora. Škola domaćin organizovala je prevoz učenika, obroke i, kako kažu, divan dan u prirodi.

Takođe pročitajte

Magija stiže u novogodišnje AVAntura selo

AVA SHOPPING PARK je tokom cele godine slavio život, radost i unosili smo boje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.