Šta možete da očekujete na ovogodišnjoj Roštiljijadi?

Sastavni deo gurmanske manifestacije u Leskovcu su takmičenja koja su dala pečat Roštiljijadi prethodnih godina pa će se tako i ove godine nadmetati  majstori roštilja ali i praviti pljeskavica za Ginisa koja bi trebala biti teža od 59 kilograma, koliko iznosi prošlogodišnji rekord.

Leskovačka Roštiljijada, 27. po redu, počinje u ponedeljak i trajaće do 4.septembra.

„Ostalo je još par dana do početka manifestacije. Privodimo kraju naše promotivne aktivnosti. Do sada smo Roštiljijadu promovisali u Makedoniji, Bugarskoj, Novom Sadu, Beogradu, gde smo tradicionalno imali konferenciju za novinare u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i na veliko zadovoljstvbo ponovo naišli na veliko interesovanje specijalizovanih turističkih redakcija. Po prvi put smo  Roštiljijadu promovisali i na nedavno završenom saboru trubača u Guči, gde smo imali svoj štand u samom centru dešavanja u blizini spomenika trubaču, kaže Tina Stojanović, PR Turističke organizacije Leskovac,

Zbog održavanjas manifestacije deo Bulevara će od 27. Avgusta u 16 sati pa do 5. septembra biti zatvoren za saobraćaj. Saobraćaj će se odvijati po postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji alternativnim pravcima.

„Takođe od subote krećemo i sa montažom štandova,na kojima će se spremati i služiti specijaliteti sa roštilja. Ovogodišnju manifestaciju pratiće bogati i raznovrstan kulturno zabavni program. Potrudili da on bude prilagođen svim generacijama i da zadovolji različite muzičke ukuse. Naši posetioci su navikli da svake večeri uživaju u nastupima popularnih izvođača ali i lokalnih bendova pa će tako nastupiti Amajlija, Difuzna refleksija, Valter, Neibor, Južnjaci, Kasper, neizostavni su i duvački orkestri južne Srbije. U realizaciji programskog dela manifestacije uključene su i ostale kulturne institucije u gradu, tako da će u neposrednoj blizini glavne pozornici TOL imati zajednički štand sa ostalim institucijama tako da će svi posetioci moći da prisustvuju i brojnim radionicama i predavanjima, biće organizovan i grupni odlazak do Caričinog grada, Tekstilnog muzeja u Strojkovcu, nabraja naša sagovornica.

Najveću pažnju javnosti privlače koncerti popularnih pevača, tako da će u ponedeljak nastupati Neda Ukraden, dan kasnije legendarna rok grupa Riblja čorba, u sredu Pinkove zvezde, u čevrtak, koncert Leksington, u petak Galija i subotu Nove Zvezde Granda.

„Majstori roštilja i ove godine će imati brojne prilike za nadmetanje. Umeće u spremanju specijaliteta moći će da pokažu u okviru takmičenja ugostiteljskih radnika – majstora roštilja kojer će biti održano u četvrtak. U petak u Trgovinsko ugostiteljskoj školi je takmničenje učenika. Centralno dešavanje i najveću pažnju privlači takmičenje u pripremi velike pljeskavice, na platou ispred centralne pozornice. Prošle godine ona je bila teška 59 kilograma tako da očekujemo da ovogodišnja pljeskavica bude teža od 60 kilograma. U petak posetioce očekuje i takmičenje u pripremi poljeskavice iz ruke, prošlogodišnji je bio 3 kilograma i 100 grama. Zaista veliki broj takmičenja će biti posvećen ugostiteljskim radnicima koji su zapravo i obeležili ovu manifestaciju, i očekujemo da ovo takmičenje okupi vrhunske majstore ovog zanata, prvenstveno sa područja našeg grada, ali biće ih i iz drugih krajeva. Naša očekivanja su da će i ovogodišnja Roštiljijada biti jedna od uspešnijih. Nadaleko smo poznati kao dobri domaćini, poručuju iz Turističke organizacije Leskovac.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je preko projekta manifestaciju pomoglo sa četiri miliona dinara.

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.