Šta možete da očekujete na ovogodišnjoj Roštiljijadi?

Sastavni deo gurmanske manifestacije u Leskovcu su takmičenja koja su dala pečat Roštiljijadi prethodnih godina pa će se tako i ove godine nadmetati  majstori roštilja ali i praviti pljeskavica za Ginisa koja bi trebala biti teža od 59 kilograma, koliko iznosi prošlogodišnji rekord.

Leskovačka Roštiljijada, 27. po redu, počinje u ponedeljak i trajaće do 4.septembra.

“Ostalo je još par dana do početka manifestacije. Privodimo kraju naše promotivne aktivnosti. Do sada smo Roštiljijadu promovisali u Makedoniji, Bugarskoj, Novom Sadu, Beogradu, gde smo tradicionalno imali konferenciju za novinare u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i na veliko zadovoljstvbo ponovo naišli na veliko interesovanje specijalizovanih turističkih redakcija. Po prvi put smo  Roštiljijadu promovisali i na nedavno završenom saboru trubača u Guči, gde smo imali svoj štand u samom centru dešavanja u blizini spomenika trubaču, kaže Tina Stojanović, PR Turističke organizacije Leskovac,

Zbog održavanjas manifestacije deo Bulevara će od 27. Avgusta u 16 sati pa do 5. septembra biti zatvoren za saobraćaj. Saobraćaj će se odvijati po postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji alternativnim pravcima.

“Takođe od subote krećemo i sa montažom štandova,na kojima će se spremati i služiti specijaliteti sa roštilja. Ovogodišnju manifestaciju pratiće bogati i raznovrstan kulturno zabavni program. Potrudili da on bude prilagođen svim generacijama i da zadovolji različite muzičke ukuse. Naši posetioci su navikli da svake večeri uživaju u nastupima popularnih izvođača ali i lokalnih bendova pa će tako nastupiti Amajlija, Difuzna refleksija, Valter, Neibor, Južnjaci, Kasper, neizostavni su i duvački orkestri južne Srbije. U realizaciji programskog dela manifestacije uključene su i ostale kulturne institucije u gradu, tako da će u neposrednoj blizini glavne pozornici TOL imati zajednički štand sa ostalim institucijama tako da će svi posetioci moći da prisustvuju i brojnim radionicama i predavanjima, biće organizovan i grupni odlazak do Caričinog grada, Tekstilnog muzeja u Strojkovcu, nabraja naša sagovornica.

Najveću pažnju javnosti privlače koncerti popularnih pevača, tako da će u ponedeljak nastupati Neda Ukraden, dan kasnije legendarna rok grupa Riblja čorba, u sredu Pinkove zvezde, u čevrtak, koncert Leksington, u petak Galija i subotu Nove Zvezde Granda.

“Majstori roštilja i ove godine će imati brojne prilike za nadmetanje. Umeće u spremanju specijaliteta moći će da pokažu u okviru takmičenja ugostiteljskih radnika – majstora roštilja kojer će biti održano u četvrtak. U petak u Trgovinsko ugostiteljskoj školi je takmničenje učenika. Centralno dešavanje i najveću pažnju privlači takmičenje u pripremi velike pljeskavice, na platou ispred centralne pozornice. Prošle godine ona je bila teška 59 kilograma tako da očekujemo da ovogodišnja pljeskavica bude teža od 60 kilograma. U petak posetioce očekuje i takmičenje u pripremi poljeskavice iz ruke, prošlogodišnji je bio 3 kilograma i 100 grama. Zaista veliki broj takmičenja će biti posvećen ugostiteljskim radnicima koji su zapravo i obeležili ovu manifestaciju, i očekujemo da ovo takmičenje okupi vrhunske majstore ovog zanata, prvenstveno sa područja našeg grada, ali biće ih i iz drugih krajeva. Naša očekivanja su da će i ovogodišnja Roštiljijada biti jedna od uspešnijih. Nadaleko smo poznati kao dobri domaćini, poručuju iz Turističke organizacije Leskovac.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je preko projekta manifestaciju pomoglo sa četiri miliona dinara.

Takođe pročitajte

Kako da pripremimo organizam za Božićni post?

Sezona slava je svom jeku, a to znači da nam se polako približava i Božićni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.